Saznajte kako uspješno odgajati eksplozivnu djecu!

Published on 14 March 2023 at 14:27

Revolucionarni pristup dr. Rossa Greena kojim se učinkovito rješavaju izazovna ponašanja djece – pročitajte „Eksplozivno dijete“!

Kakvo je eksplozivno dijete? Ono na uobičajene probleme reagira izrazito frustrirano – plačem, vrištanjem, psovanjem, udaranjem, grizenjem, pljuvanjem ili uništavanjem imovine. Njegovi česti izljevi bijesa roditelje čine frustriranima, uplašenima, zabrinutima i očajnički željnima pomoći.

Većina roditelja, u najboljoj namjeri da riješi problem, posegnula je za čitavim arsenalom mjera – od racionaliziranja, preko kažnjavanja, do terapije – bez ikakva uspjeha.

Dr. Ross Greene, autor knjige „Eksplozivno dijete“, istaknuti kliničar i jedan od prvih stručnjaka u liječenju djece sa socijalnim, emocionalnim i bihevioralnim teškoćama, radio je s tisućama eksplozivne djece i ima dobre vijesti: ta djeca nisu željna pažnje ili nemotivirana, a njihovi roditelji nisu pasivna, popustljiva bića kojima dijete lagano manipulira.

Jedna od stvari koje ćete naučiti u početnim poglavljima ove knjige jest da nazivlje koje se redovito rabi pri opisu djece sa zabrinjavajućim obrascima ponašanja - opisima poput primjerice tvrdoglav, manipulativan, traži pažnju, iskušava granice, prkosan, beskompromisan, nemotiviran - nije točno i da je posve štetno.

Također ćete pročitati i da je mnogo toga što se obično govori za roditelje takve djece - da su pasivni, popustljivi, nedosljedni, skloni neuvjetovanju, nevješti u discipliniranju - također netočno i neproduktivno. Ovo će možda zazvučati čudno, no ovo je zaista najbolje vrijeme u povijesti čovječanstva za život ili rad s djetetom koje iskazuje zabrinjavajuće obrasce ponašanja.“ - dr. Ross Greene

Kroz ovu suosjećajnu, pronicljivu i praktičnu knjigu, dr. Greene pruža novi konceptualni okvir za razumijevanje njihovih poteškoća. Umjesto oslanjanja na nagrađivanje i kažnjavanje, njegov model rješavanja problema promiče suradnju s eksplozivnom djecom i poučavanje te djece vještinama koje im nedostaju.

 

Vrsta izdanja: publicistika
ISBN: 9789531325202
Uvez: meki
Cijena: 15.90 € / 119.80 HRK

 

Knjigu „Eksplozivno dijete“ u izdanju Egmontove biblioteke PULS pronađite u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.