Promocija romana „Potop“ Damira Karakaša

Published on 30 March 2023 at 13:33

Naklada OceanMore poziva na promociju romana „Potop“ Damira Karakaša.

Karakaš je jedan od važnijih glasova hrvatske suvremene književnosti i dobitnik niza književnih nagrada. Romanom „Potop“ nastavlja potvrđivati svoje mjesto u hrvatskoj književnosti, kao i svoju iznimnu vještinu pisanja.

U razgovoru sudjeluju dr. sc. Andrijana Kos-Lajtman, Lana Cavar i sam autor. Očekuje vas zanimljiv razgovor i dobra zabava.

Pridružite im se u utorak, 4.04.2023. u 19.30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Potop - Damir Karakaš

 

O AUTORU:

Damir Karakaš rođen je 1967. u selu Plašćica, pored Brinja u Lici. Objavio je knjigu putopisa Bosanci su dobri ljudi, zbirke priča Eskimi, Pukovnik Beethoven i Kino Lika te romane Kombetari, Kako sam ušao u Europu, Sjajno mjesto za nesreću, Blue Moon i Sjećanje šume (nagrade Fric i Kočićevo pero), Proslava (Nagrada T-portala za najbolji roman 2020.) i Okretište – nagrađeno regionalnom književnom nagradom „Meša Selimović” za najbolji roman 2021. Iste godine dobio je i uglednu talijansku književnu nagradu „Premio ITAS del Libro di Montagna” za roman Sjećanje šume. Piše i kazališne komade koji se izvode u Hrvatskoj i inozemstvu.

O ROMANU:

Novi roman Damira Karakaša Potop nastavak je njegove ličke trilogije sastavljene od  Sjećanja šume i Proslave. Ozračje, šumu, mater, oca, suseljane, govor već poznajemo iz prethodnih djela, ali ljubav u Karakaševim romanima rijetko susrećemo.

Glavni lik – mladić – u raskoraku je sa svijetom iz kojeg potječe i svijetom kojem stremi, kojemu se istovremeno događaju i ljubav i rat, dva najveća izazova u životu svakog čovjeka. Precizno strukturiran, lišen ikakvih verbalnih viškova, pun poetskih slika krute svakodnevice, ali i nježna romantična snatrenja, Potop iznova potvrđuje Karakaševu iznimnu vještinu pisanja i njegovo visoko mjesto u suvremenoj hrvatskoj književnosti.

 

Broj stranica: 96
ISBN: 978-953-332-155-4
Cijena: 15,00 EUR
Urednica: Gordana Farkaš-Sfeci
Crteži na naslovnici: Damir Karakaš
Dizajn knjige: Lana Cavar

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.