Svjetska premijera i gostovanje autora povodom epske završnice omiljenog serijala!

Published on 11 May 2023 at 14:33

Dirljivi hommage Lucindi Riley, omiljenoj autorici nevjerojatnog životnog puta


Autori i knjige koje volimo često u nama ostave neizbrisiv trag, no rijetko koji autor svojim djelima uspije toliko prodrijeti u srca publike kao što je to uspjela omiljena Lucinda Riley. Lucindu Riley čitatelji obožavaju ne samo zbog bogate karijere i predivnih romana koje im je ostavila, već i zbog njezinog toplog i osobnog pristupa čitateljima.

Lucinda je prije deset godina započela pisati serijal romana inspiriran mitologijom o Plejadama, odnosno sedam sestara, ali na način da sestre budu suvremene žene. Središnja tema serijala su životi sedam žena koje je s različitih strana svijeta posvojio misteriozni otac Pa Salt. S obzirom na to da je po Plejadama nazvano i legendarno zviježđe, ne čudi da su ovi romani protkani mistikom, ali i bogatim pričama od kojih su mnoge istinite.

 

Romani Lucinde Riley pisani su čarobnim stilom, a u svaku od osam knjiga uloženo je puno truda, mjeseci pa i godina istraživanja jer svaka knjiga, osim elemenata ljubavne i obiteljske fikcije, sadrži i manje poznate povijesne činjenice vješto ukomponirane u štivo.

Izgleda da je Lucinda pogodila dobitnu kombinaciju što potvrđuje podatak da je prodano preko 35 milijuna knjiga ovog serijala i da brojni čitatelji diljem svijeta već godinama napeto iščekuju rasplet sage. Nakon izlaska pretposljednje knjige, obožavatelje je 2021. shrvala vijest da je Lucinda preminula nakon borbe s teškom bolesti.

Nakon gotovo desetljeća iščekivanja, obožavatelji diljem svijeta konačno su dočekali svjetsku premijeru velike završnice omiljenog serijala „Sedam sestara“. Na današnji datum, 11. svibnja u svim zemljama svijeta u knjižare i web-shopove stiže knjiga „Atlas: Pa Saltova priča“. No, po čemu je ova knjiga toliko posebna?

Mnogo je razloga, no neki od njih su sigurno nevjerojatna životna priča omiljene Lucinde Riley te činjenica da je serijal koji je napisala osvojio čitateljstvo diljem svijeta čarobnim stilom, raskošnom pričom i preciznim, no slabo poznatim povijesnim činjenicama vješto uklopljenima u štivo.

Ova je knjiga posebna i po tome što je prva i jedina u serijalu koju nije dovršila Lucinda Riley, već njezin sin Harry Whittaker. Budući da je autorica dugo znala će Disney snimiti televizijsku seriju o sedam sestara planiranu za 2025. godinu, detaljno je raspisivala što će se događati u svim nastavcima pa i u samoj završnici.

Svjesna mogućnosti da umre prije nego što napiše posljednju knjigu, zadužila je sina Harryja Whittakera da je on napiše ako se dogodi ono najgore. Kako život ponekad piše tragične priče, najgore se dogodilo, a Harry je u čast svojoj mami i njezinom nasljeđu napisao posljednju knjigu iz serijala – „Atlas: Pa Saltova priča“.

 

Povodom svjetske premijere Harry Whittaker, Lucindin sin i koautor knjige „Atlas: Pa Saltova priča“ čitateljima će

predstaviti knjigu u Zagrebu, 25. svibnja u 19 sati u knjižari Hoću knjigu Megastore na adresi Bogovićeva 7.

Na promociji će sudjelovati Harry Whittaker, autor i sin Lucinde Riley, Jelena Pataki Šumiga, prevoditeljica serijala te Antonia Ćosić kao moderatorica.

Bez obzira na to jeste li čitali knjige iz serijala „Sedam sestara“ ili ne, svakako preporučujemo da se priključite promociji knjige i iz prve ruke saznate nešto više o životu i nasljeđu omiljene Lucinde Riley te da se inspirirate nevjerojatnim pričama koje ponekad piše sam život.

Knjigu „Atlas: Pa Saltova priča“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls pronađite u svim knjižarama te na shop.egmont.hr.

O KNJIZI:

Pariz, 1928.
Velikodušna obitelj udomljava dječaka pronađenog na samrti. Blag, suviše zreo za svoje godine i silno darovit, dječak uživa u novom domu i životu u krugu obitelji kakvu nije mogao ni sanjati. Ipak, uporno odbija reći tko je i zašto je došao. Kao mladić se zaljubljuje i pohađa prestižni Pariški glazbeni konzervatorij i pritom gotovo zaboravlja na strahote svoje prošlosti i obećanje koje je nekoć dao. Ipak, Europom stasa zlo pred kojim nitko nije siguran. U dubini duše, svjestan je da će opet kucnuti čas kada će morati pobjeći.

Egejsko more, 2008.
Sedam sestara okuplja se prvi put u životu na Titanu kako bi se konačno oprostile od svojega voljenog, ali tajanstvenog oca. Na sveopće iznenađenje, tajnu njihove prošlosti Pa Salt je odlučio povjeriti upravo tajanstvenoj sedmoj sestri, za kojom je cijeli život tragao. Međutim, svaka otkrivena istina samo će potaknuti nova pitanja. Sestre su primorane suočiti se sa spoznajom da su svojega voljenog oca zapravo jedva poznavale. Štoviše, da odavno skrivene tajne i dalje imaju utjecaja na njihov život…

Roman Atlas: Pa Saltova priča, koji opisuje život prepun ljubavi i tuge, prijeđenih granica i oceana, veličanstven je i nezaboravan rasplet serijala Sedam sestara. U epskoj završnici serijala Sedam sestara sve tajne izlaze na vidjelo.


Autor: Lucinda Riley & Harry Whittaker
ISBN: 9789531325714
Broj stranica: 688
Uvez: meki
Cijena: 24.90 € / 187.61 HRK

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador