„Prirodna rješenja za dijabetes“ i „Adaptogeni“ - noviteti iz Planetopije

Published on 13 May 2023 at 13:50

Knjiga „Prirodna rješenja za dijabetes“ nudi detaljna objašnjenja prednosti visokokvalitetne prehrane. Ovaj program pomogao je tisućama oboljelih da promjenom stila života izliječe svoju bolest, umjesto da se oslanjaju na lijekove kako bi živjeli s njom.

U knjizi „Adaptogeni“ ćete pronaći znanstveno potkrijepljena saznanja i preporuke za uzimanje, savjete za sigurnu kupnju i odgovore na pitanja kada, kako i zašto uzimati adaptogene.

A više o svakoj knjizi pročitajte u članku...

Prirodna rješenja za dijabetes - Revolucionarni plan prehrane za prevenciju i ozdravljenje - Dr. Joel Fuhrman

 

O AUTORU:

Dr. Joel Fuhrman certificirani je obiteljski liječnik, autor sedam bestselera New York Timesa i međunarodno priznati stručnjak za prehranu i prirodno liječenje. Specijaliziran je za prevenciju i liječenje bolesti prehranom. Predsjednik je Zaklade za istraživanje prehrane na fakultetu Sveučilišta Sjeverne Arizone, Odjel za zdravstvene znanosti.

Skovao je izraz „nutritarijanski” za opis načina prehrane bogatog hranjivim tvarima, osmišljenog za sprečavanje raka, usporavanje starenja i produljenje životnog vijeka. Više od 30 godina dr. Fuhrman pokazuje da je moguće postići željenu težinu, izliječiti bolesti srca, dijabetes i mnoge druge bolesti pomoću prehrane.

U svojoj liječničkoj praksi, kroz svoje knjige i televizijske emisije, prenosi ovu poruku koja je spasila život tisućama ljudi diljem svijeta. U izdanju Planetopije objavljena je i njegova knjiga Superimunitet.

O KNJIZI:

Dr. Joel Fuhrman, autor uspješnice Superimunitet i jedan od vodećih stručnjaka preventivne medicine, u ovoj nas knjizi upoznaje sa svojim znanstveno dokazanim i praktičnim programom prehrane koji je pomogao mnogim oboljelima od dijabetesa, visokog krvnog tlaka i srčane bolesti da smanje ili čak prestanu uzimati lijekove i značajno poboljšaju kvalitetu života.

Program dr. Fuhrmana u prvi plan stavlja kvalitetu konzumiranih namirnica, ovisno o količini mikronutrijenata (vitamini, minerali i fitokemikalije) i makronutrijenata (masnoće, ugljikohidrati i bjelančevine) koje sadrže po kaloriji, kako bi se individualne potrebe zadovoljile bez suvišnih kalorija.

Knjiga „Prirodna rješenja za dijabetes“ nudi detaljna objašnjenja prednosti visokokvalitetne prehrane temeljene na povrću, grahoricama, sjemenkama i orašastim plodovima te će pružiti novi pogled na zdravlje oboljelima od dijabetesa tipa 2, ali i onima oboljelima od dijabetesa tipa 1 koji ovim načinom prehrane mogu smanjiti potrebu za inzulinom. Ovaj program pomogao je tisućama oboljelih da promjenom stila života izliječe svoju bolest, umjesto da se oslanjaju na lijekove kako bi živjeli s njom.

 

Istraživanja pokazuju da je suvišna tjelesna masnoća najvažniji uzrok dijabetesa tipa 2. Radeći s tisućama pacijenata, dosljedno sam opažao da gubljenje masnog tkiva u kombinaciji s održavanjem visoke razine mikronutrijenata u tkivima tijela smanjuje potrebu za lijekovima te u većini slučajeva zauvijek izliječi dijabetes tipa 2. Kao što ćemo podrobno istražiti u ovoj knjizi, znanstvene studije pokazuju da ozdravljenje ne proizlazi samo iz mršavljenja, nego i iz izloženosti stanica povoljnom mikronutrijentskom okruženju.“ - Dr. Joel Fuhrman

 

Prijevod: Aleksandra Barlović
Broj stranica: 308 str.
Uvez: meki
Cijena: 19,50 € (146,92 kn)

Adaptogeni - iscjeljujuća moć superbiljaka i gljiva -  Tero Isokauppila, Danielle Ryan Broida

 

O AUTORIMA:

Tero Isokauppila utemeljitelj je i glavni izvršni direktor Four Sigmatica, kompanije koja se bavi funkcionalnom hranom. Njegovi korijeni su u Finskoj gdje je odrastao uzgajajući i skupljajući prirodnu hranu na imanju svoje obitelji koja seže 12 naraštaja unatrag. Stekao je diplomu iz kemije i poslovnog menadžmenta te certifikat za kolegij o biljnoj prehrani na Sveučilištu Cornell. Autor je kuharice Healing Mushrooms i dječje knjige za odrasle o magičnom podrijetlu Djeda Božićnjaka Santa sold Shrooms.

Akademija kulinarske prehrane dvaput ga je izabrala za jednoga od 50 najboljih prehrambenih aktivista. Pojavio se u Timeu, Forbesu, BuzzFeedu, Vogueu, Playboyu, GQ-u, Harper’s Bazaaru i u Bon Appétitu. Tražen je govornik i držao je predavanja na Summit Seriesu, Wanderlustu, WME-ING-u, Googleu i Fast Company Innovation Festivalu. Živi i radi u Austinu u Teksasu i na svojem obiteljskom gospodarstvu u Finskoj.

 

Danielle Ryan Broida, RH (AHG) ključna je sudionica svjetskoga gljivarskog pokreta kao registrirana travarica (RH) u Američkome savezu travara (AHG), certificirana holistička nutricionistica, instruktorica mikologije i nacionalna edukatorica kompanije Four Sigmatic. Stekla je prvostupničku diplomu iz ekologije i filozofije na koledžu Whitman. Potom je studirala ajurvedu u Indiji i postala certificirana instruktorica joge.

Radila je i kao naturopatska liječnica u Indoneziji gdje je postala ovlašteni kuhar sirove hrane i stručnjak za detoksikaciju. Završila je diplomski studij na Colorado School of Clinical Herbalism (CSCH), gdje danas predaje, te otvorila privatnu praksu gdje je radila sa stotinama klijenata, a specijalizirala se za liječenje funkcionalnim gljivama osoba s autoimunim i kroničnim bolestima.

 

O KNJIZI:

Tero Isokauppila i Danielle Ryan Broida proučavaju adaptogene više od deset godina, a svoje znanje saželi su u ovaj praktičan priručnik u kojem ćete pronaći najvažnije informacije o 21 najmoćnijem adaptogenu. Tu se nalaze adaptogeni kao što su kurkuma, ginseng, maca i kakao, kao i manje poznati, ali danas lako dostupni, među kojima su reiši, ašvaganda, čaga i gotu kola.

U knjizi ćete pronaći znanstveno potkrijepljena saznanja i preporuke za uzimanje, savjete za sigurnu kupnju i odgovore na pitanja kada, kako i zašto uzimati adaptogene. Budući da se adaptogeni po definiciji ne mogu svesti na samo jedan konkretan povoljni učinak, knjiga donosi kategorizaciju za lakše snalaženje: adaptogeni za obranu koji su najbolji za potporu imunosnom sustavu i za ljepotu, adaptogeni za postizanje rezultata – za energiju i koncentraciju, i adaptogeni za obnavljanje – za normalizaciju rada organizma, ublažavanje stresa i dugovječnost.

Bilo da patite od kroničnog umora, tjeskobe, probavnih tegoba ili autoimunih bolesti ili jednostavno želite osnažiti svoj organizam i održavati optimalno zdravlje i vitalnost, ova će vam knjiga pomoći da odaberete najbolje adaptogene za sebe i uspješno ih uvedete u svoju svakodnevnu rutinu.

 

Prijevod: Suzana Szabo
Uvez: meki
ISBN: 978-953-257-539-2
Cijena: 19,90 eura (149,94 kn)

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.