Poziv na promociju slikovnice „Moj tata“

Published on 6 June 2023 at 13:22

Slikovnica „Moj tata“ pokazuje kako očinska ljubav dolazi u raznim oblicima. Vedra pjesmica u rimi zajedno s maštovitim ilustracijama stvara nezaboravne trenutke u kojima će očevi i djeca zajedno uživati. Uronite s mališanima u čaroban svijet jednog tate te zajedno saznajte što sve može.

Mozaik knjiga nas poziva na promociju knjige „Moj tata“ autorice Marijane Križanović u srijedu 14. 6. u 19 sati u Hoću knjigu (Bogovićeva ul. 7,).

Na promociji sudjeluju:
Marijana Križanović, autorica
Željka Mezić, ilustratorica
Marija Morić, urednica
Danijela Miklec, profesorica hrvatskog jezika i book blogerica
Marko Hadjur, moderator

 

O AUTORICI:

Marijana Križanović, profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te magistra bibliotekarstva. Dosad joj je objavljeno 11 knjiga za djecu. Također piše stručne članke za časopis Zrno, a pjesme, igrokaze i priče objavljuje u dječjim časopisima i na Školskom portalu.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Hrvatskog čitateljskog društva. Volontira u Gradskoj knjižnici Tina Ujevića i sudjeluje u provođenju Projekta 65 plus za osobe treće životne dobi. Voli knjige, strane jezike, fotografiju, prirodu i putovanja.

O ILUSTRATORICI:

Željka Mezić, dizajnerica tekstila i odjeće uspješno se bavi ilustracijom već dvadeset godina. Redovna je suradnica časopisa za djecu, a o tome koliko su omiljene njene ilustracije, najbolje svjedoče višestruka izdanja njenih slikovnica. Članica je zajednice samostalnih umjetnika.

 

O SLIKOVNICI:

Glavni lik ove slikovnice, tata, jedan je sasvim običan i neobičan tata u isto vrijeme. Sa svojih dvjesto različitih lica (od vatrogasca, policajca, čitača, klauna, snješka, graditelja, itd.) ima samo jedan cilj: usrećiti svoju  djecu. Iako ponekad umoran i pospan i dalje se svojski trudi, a sve kako bi djeca bila sretna i osjećala se posebnima.

„Moj tata”  pravo je maleno blago za mališane, ali rado je čitaju i odrasli koje vraća u djetinjstvo. Čitajmo s razumijevanjem uz: lako čitljiva, posebno oblikovana slova te format pogodan i za početnike u čitanju.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador