Heavy metal ikone Judas Priest u stripu na hrvatskom!

Published on 28 July 2023 at 13:33

Nakon stripa o Doorsima i njihovom antologijskom albumu Morrison Hotel, Rockmark predstavlja novi strip “Screaming for Vengeance” inspiriran istoimenim albumom kultne britanske heavy metal grupe Judas Priest.

Screaming for Vengeance - Rantz A. Hoseley, Neil Kleid

“Screaming for Vengeance” objavljen je u srpnju 1982. godine i odmah je postao jedan od albuma koji su definirali žanr. Judas Priest su zahvaljujući njemu ušli u mainstream, a sam je album 2017. na popisu 100 najvećih metal albuma svih vremena časopisa Rolling Stone zauzeo treće mjesto.

Kako bi obilježili njegovu četrdesetu obljetnicu, članovi benda udružili su snage s majstorima stripa i na 144 stranice isporučili priču inspiriranu ovim uratkom.

Pet stotina godina u budućnosti, prsten s gradovima kruži visoko iznad površine mrtvog svijeta pod kontrolom vladajuće elite koja svoju moć duguje manipulaciji i okrutnosti.

Kada naivni inženjer nehotice ugrozi status quo svojim otkrićem od životne važnosti, oni  kojima je vjerovao izdat će ga i prepustiti uništenom planetu ispod. Hoće li prihvatiti novi život u egzilu ili vrištati za osvetom?

Osim same priče, u stripu ćete naći i intervju s Dougom Johnsonom, autorom slavne metalne ptice grabljivice The Hellion koja povezuje dramatično finale stripa s originalnom naslovnicom albuma.

ISBN: 9789538292293
Broj stranica: 144
Uvez: Meki
Vrsta djela: Strip
Cijena: 17,90 eura / 134,87 kn

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.