Roman o ljubavi i navici

Published on 22 September 2023 at 12:22

Oblačna – Ivana Vranjić

 

O AUTORICI:

Ivana Vranjić rođena je jednog listopada 1975. godine u Šibeniku.  Osnovnu i srednju školu završava u rodnom gradu. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu u Zadru.

Prvu knjigu, zbirku suvremene poezije „Anđeli od žice“ objavila je 2018. godine, a 2021. iz tiska izlazi njezina druga knjiga, roman „Oblačna“ za koji kaže da nije ljubavni roman nego roman o ljubavi i navici.

Svoju poeziju, kratke priče i eseje uglavnom objavljuje na društvenim mrežama. Vodi radionice kreativnog pisanja, piše kolumne i majka je troje djece.

U pripremi je njena treća knjiga u kojoj ćemo moći čitati kratke priče i poeziju nastalu u posljednjih nekoliko godina od objave romana. Sve knjige mogu se naručiti izravno od autorice na Facebooku ili na njezinom Instagram profilu.

O ROMANU:

Svi smo ponekad čuli za ljubav koja može poslužiti za primjer drugima, koja kao po nekoj uzvišenoj misiji daje nadu onima koji se osjećaju izgubljeno i usamljeno.

Roman „Oblačna“ donosi priču o jednom takvom paru Oblačnoj (38 godina) i Cmoku (35 godina) koji u malenom gradiću u kojem žive postaju sinonim prave ljubavi. No ubrzo doznajemo da taj naizgled savršen odnos ispod površine krije mnoge pukotine...

Propitujući pojam srodnih duša te uvriježene stavove, predrasude i zablude o ljubavi ovaj roman koji može poslužiti i kao priručnik za preživljavanje kako stoji u podnaslovu. Čitatelju nudi trenutke prepoznavanja, svojevrsnu katarzu, kako bismo ljubav, tu najuzvišeniju emociju koja upravlja svime što radimo, mislimo i osjećamo što bolje shvatili jer postoji zdrava ljubav koja nas čini sretnima, kao i ona štetna zbog koje smo nesretni.

ODLOMAK IZ KNJIGE:

...Žalila je Oblačna i svoju vjenčanu haljinu koju će već sljedeći tjedan vratiti bijelu i nevinu kakvu je i uzela u onaj dućan u kojemu si mogao unajmiti stvari za važne životne obrede - vjenčanice, smokinge, večernje haljine i za malu novčanu svotu kupiti želje pa ih vratiti kad ispune svoju svrhu. Ona, Skoro Udana u dućanu rabljenih želja..."

 

Nakladnik: Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku
ISBN: 978-953-6379-65-1
Broj stranica: 162
Godina i mjesec izdanja: srpanj, 2021.
Cijena: 14 Eura

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.