Poziv na promociju knjige „Maša i mobitel“

Published on 7 October 2023 at 13:29

Mozaik knjiga nas poziva na MOBITELASTIČNU promociju na kojoj će predstaviti knjigu „Maša i mobitel“, dvadeset i prvi nastavak serijala o Maši iz pera vrckave Sanje Pilić, nominirane za najprestižniju dječju nagradu Hans Christian Andersen.

 

Druženje će biti u srijedu 11. 10. u 10 sati u Hoću knjigu knjižari (Bogovićeva ulica 7).

 

Sanja Pilić: Maša i mobitel

Jedna od najčitanijih autorica u Hrvatskoj Sanja Pilić, književnica s istaknutim osjećajem za pisanjem dječje proze, objavila je novi nastavak priče o Maši – jednog od najprodavanijih dječjih serijala u Hrvatskoj – „Maša i mobitel“.

Ovo je čak dvadeset i prva priča o djevojčici koju poznaje svako dijete, osmogodišnjoj Maši koja svojim zgodama dodatno uljepšava dječji svijet. Ovoga puta Maša nas odvodi na putovanje u Split. No kako je nedavno dobila mobitel, Maša sada može još i više istraživati te fotografijama zabilježiti sve one posebne trenutke.

I ova priča o malenoj i znatiželjnoj Maši pogodna je za učenje i vježbanje čitanja. Velika i lako čitljiva slova prilagođena su početnicima u čitanju, a priču prate i atraktivne ilustracije u boji poznatog ilustratora Nike Baruna.

Sanji Pilić posebno zadovoljstvo donosi pisanje o djeci i za djecu, a to dokazuje serijal priča o Maši koji svake godine marljivo piše. Maša je razlog zašto djeca čitaju i razlog zašto zavole čitanje, a priče o Maši pisane su za sve početnike u čitanju. Ove iznimno zanimljive, kratke priče idealne su za klince koji uče čitati i djecu u nižim razredima osnovne škole. Pisane su većim slovima i upotpunjene lijepim, životnim i velikim ilustracijama Nike Baruna. Djeca će se u Mašinim zgodama zasigurno prepoznati i uživat će u njezinim neobičnim zgodama koje su zapravo priče iz njihove vlastite svakodnevice.

Sanja Pilić se u svojim pričama uvijek trudi otvoriti temu koja je djeci zanimljiva i pristupačna, shvaćajući važnost čitanja. A prednosti redovitog čitanja otvaraju im put za budućnost. Djeca počinju čitati sa razumijevanjem, olakšavaju daljnje školovanje, knjigu sa police sa zanimanjem uzimaju u ruke, čitaju zato što to vole, žele i znaju, te postaju sigurniji u sebe.

U svojoj dugogodišnjoj i bogatoj karijeri Sanja Pilić objavila je preko 35 knjiga za djecu i odrasle i više od 30 slikovnica. Djela ove autorice kritičari okrunjuju brojnim nagradama, a publika joj ostaje vjerna desetljećima zbog čega je već nekoliko godina najposuđivanija domaća autorica.

Osim novog nastavka priče o Maši, Pilić je ove godine za svoj rad dobila novo veliko priznanje. Književnica Sanja Pilić nominirana je za prestižnu nagradu Hans Christian Andersen koja se dodjeljuje u Danskoj svake dvije godine, a koju često nazivaju i „malom Nobelovom nagradom“. Među istaknutim dobitnicima nagrade nalaze se Astrid Lindgren, Erich Kästner, Gianni Rodari, Ana Maria Machado i drugi. Odluka o tome kome će iz konkurencije u kojoj je i Sanja Pilić otići nagrada bit će donesena 2024. godine.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.