Ovog mjeseca iz Egmonta stižu prave knjiške poslastice!

Published on 17 October 2023 at 13:08

U knjižare je stigao bestseler napisan po istinitoj priči o jednim od najmonstruoznijih zločina u američkoj povijesti. Roman je dobitnik više književnih nagrada, bestseler New York Timesa i Sunday Timesa, a u kina od 19.10. stiže i film holivudskog redatelja Martina Scorseseja snimljen prema knjizi.

Imamo ovdje i knjigu koja je plod više od trideset godina prikupljenog znanja, pomoću kojeg je autor postao izrazito uspješan poduzetnik, životni savjetnik, autor bestselera i podcasta te jedan od najinspirativnijih javnih govornika današnjice.

Tu je nešto i za ljubitelje misterija - jedan savršeni krimić, a posebna poslastica ovog mjeseca je – kolekcionarsko izdanje stripova Carla Barksa, situacije inspirirane stvarnim povijesnim događajima, mjestima, Barksove nezaboravne dosjetke, likovi snažnih osobnosti i jedinstvene Barksove ilustracije.

O svakom novitetu više pročitajte u nastavku članka.

Igre nasljedstva - Jennifer Lynn Barnes

 

Prvi roman u serijalu autorice Jennifer Lynn Barnes, o mladoj nasljednici kojoj se nenadanom viješću život promijenio preko noći, osvojio je gotovo sve žanrovske književne nagrade, top liste najprodavanijih knjiga diljem svijeta, te je proglašen knjigom godine u izboru Kirkus Reviewsa i Publishers Weeklyja.

 

O čemu se radi u knjizi?

Avery Grambs ima pomno razrađen plan za svoju budućnost: maturirati, prijaviti se za svaku stipendiju za koju ispunjava uvjete, završiti studij nakon kojeg će moći dobiti dobro plaćeni posao i putovati svijetom. To će je spasiti od besparice u kojoj se kao siroče bez roditelja trenutno nalazi. No, njezin će se život radikalno promijeniti nakon smrti milijardera Tobiasa Hawthornea koji je upravo Avery odlučio ostaviti cijelo svoje bogatstvo. Jedini je problem u tome što Avery nema ni najmanju ideju zašto je to odlučio učiniti – čak niti o kome se uopće radi.

Jedini je pokojnikov uvjet za dobivanje nasljedstva da se Avery useli u golemu Kuću Hawthorne, premreženu tajnim prolazima, u kojoj svaka soba nosi pečat preminuloga, ali i odražava njegovu ljubav prema zagonetkama, misterijama i šiframa. Nažalost, u kući obitavaju i članovi obitelji koju je Tobias razbaštinio. To uključuje i četvoricu njegovih unuka: opasnih, magnetski privlačnih, nevjerojatno inteligentnih mladića čiji su se planovi o nasljeđivanju golemog bogatstva preko noći rasplinuli.

Uhvaćena u svijetu privilegija o kojima se nije niti usudila sanjati, s opasnošću koja na nju vreba na svakom koraku, Avery će morati naučiti pravila igre – ne samo ako želi zadržati svoje bogatstvo, već i ako želi preživjeti.

 

ISBN: 9789531326063
Broj stranica: 380
Uvez: meki
Cijena: 16.99 € / 128.01 HRK

Patkograd: Povratak u Klondike - Carl Barks

 

O AUTORU:

Među ljubiteljima stripova ime Carl Barks dobro je poznato. Barks je poznat kao jedan od najmarljivijih crtača stripova. Do 1953. godine crtao je Disneyjeve stripove već puno desetljeće. Ovladao je tom umjetnošću do savršenstva i stvorio svoj vlastiti stil te karakteristične likove kojima je zauvijek osvojio srca publike. Tijekom mnogih godina svog profesionalnog života bavio se crtanjem i pisanjem priča iz „Patkograda“. „Patkograd“ je zbirka omiljenih klasičnih stripova koje je Carl Barks crtao i pisao od 1943. do 1972. godine.

 

O KNJIZI:

Kolekcionarsko izdanje „Povratak u Klondike“ sadrži stripove koji su nastali 1952. i 1953. Među njima se nalazi i naslovni strip „Povratak u Klondike“, legendarna priča o Tvrdici McTwrdom, koji se nakon puno godina vraća u Klondike gdje susreće ljubav iz mladosti, Zlatku O'Gilt, koju je upoznao dok je tražio zlato. Knjiga sadrži i bisere kao što su „Hipnoza“, „Sijač kiše“ te strip „Superkajgana“, u kojem Paško cijeli grad zalijeva jajima, kao i svojedobno cenzuriranu priču o Noći vještica, „Slatkiš ili spačka“.

U predgovoru će čitatelji pronaći više pojedinosti iz života tragača za zlatom, a iz zemljovida će saznati gdje je Tvrdica pronašao prvo zlatno grumenje, koje je postalo temelj njegova kasnijeg bogatstva, učinivši ga najbogatijim stanovnikom Patkograda.

Strip o Klondikeu svoju vjerodostojnost zahvaljuje brojnim povijesnim činjenicama i mjestima koja su se našla u priči. Ono što je proslavilo priče iz Patkograda upravo su situacije inspirirane stvarnim povijesnim događajima, mjestima, Barksove nezaboravne dosjetke, likovi snažnih osobnosti i jedinstvene Barksove ilustracije.

„Povratak u Klondike“ luksuzno je izdanje koje u svojoj biblioteci mora imati svaki nostalgičar i ljubitelj stripova.

 

ISBN: 9789531326124
Broj stranica: 256
Uvez: tvrdi
Cijena: 29.99 € / 225.96 HRK

Ubojice cvjetnog mjeseca - David Grann

 

„Ubojice cvjetnog mjeseca“ zaintrigirat će svakog obožavatelja true-crime formata. Ovo remek-djelo publicistike, autora Davida Granna, čita se kao najnapetiji triler. Grannova knjiga donosi priču o pohlepi, zavjeri, ubojstvima, politici i nevjerojatnom spletu okolnosti u kojima je nastajao američki FBI.

Početkom 1870-ih pleme Osaga bilo je protjerano sa svoje zemlje u Kansasu na kamenjar naizgled bezvrijednog rezervata u sjeveroistočnoj Oklahomi. Desetljećima kasnije otkrilo se da pod tim tlom leže neka od najvećih nalazišta nafte u Sjedinjenim Državama.

Zahvaljujući tom otkriću, do 1920-ih Indijance Osaga smatralo se najbogatijim narodom na svijetu, gledano po glavi stanovnika. Javnost je opčinila imućnost plemena, u oštroj opreci sa slikom o američkim Indijancima koja je potjecala još iz doba brutalnih prvih susreta njih i bijelaca. Novinari su dražili čitatelje pričama o „crvenim milijunašima“ koji žive u vilama od cigle i terakote, nose krznene kapute, a voze se u autima s vozačima. Tada su, međutim – jedan po jedan – Osage počeli umirati.

Ustrijeljeni, otrovani, stradali u eksploziji, preminuli naizgled od prirodne smrti – Osage kao da su tijekom nekoliko godina sustavno istrebljivani, a glavne žrtve tajanstvenih umiranja bili su pripadnici obitelji Mollie Burkhart, Indijanke udane za bijelca Ernesta Burkharta i jedne od najimućnijih pripadnica plemena. S obzirom da je broj tragično preminulih nastavio rasti, ali kako pošteđeni nisu bili niti oni pošteni pripadnici zakona koji su pokušavali riješiti misterij, u rješavanje slučaja uključio se novoosnovani Istražni ured.

Njegov mladi, ambiciozni ravnatelj J. Edgar Hoover angažirao je bivšeg teksaškog rendžera Toma Whitea, a ovaj je sastavio tim tajnih agenata, koji su, u suradnji s Osagama, počeli razotkrivati jednu od najnevjerojatnijih zavjera u američkoj povijesti…

 

ISBN: 9789531326322
Broj stranica: 328
Uvez: meki
Cijena: 17.99 € / 135.55 HRK

Moć još jednog - Ed Mylett

 

Premisa „Moć još jednog“ jednostavna je - mnogo ste bliži životu o kakvom sanjate nego što mislite. Često vas od života kakav zavređujete dijeli samo još jedan sastanak, još jedan odnos, još jedna odluka, još jedan pothvat, još jedna misao.

„Moć još jednog“ plod je više od trideset godina prikupljenog znanja, pomoću kojeg je Ed Mylett postao izrazito uspješan poduzetnik, životni savjetnik, autor bestselera i podcasta te jedan od najinspirativnijih javnih govornika današnjice.

„Moć još jednog“ uči vas kako kombinirati misli s djelovanjem u svrhu postizanja korjenitih promjena u vašem životu. Uz posve nov uvid u važne teme kao što su vodstvo, upravljanje vremenom i postavljanje ciljeva, autor također predstavlja nove i jedinstvene koncepte sanjanja nedostižnog, življenja u vlastitoj matrici, staloženosti, važnosti vjere te navodi razloge zbog kojih morate objeručke prihvatiti neugodnosti u svojem životu.

Strategije iz „Moć još jednog“ univerzalne su. Možete ih učiniti sastavnim dijelom svojeg života bez obzira na to jeste li direktor, sportaš svjetskog glasa, aktivan član svoje zajednice ili jednostavno pokušavate izgraditi kvalitetan odnos sa svojom obitelji i prijateljima. „Moć još jednog“ obvezno je štivo za svakoga tko teži sretnijem i uspješnijem životu. Promijenite svoj život čineći jednu stvar više od onoga što svijet očekuje od vas!

 

Niste rođeni za prosječnost i običnost. Rođeni ste kako biste sa svojim životom učinili nešto nevjerojatno.

 

ISBN: 9789531326193
Broj stranica: 252
Uvez: meki
Cijena: 17.99 € / 135.55 HRK

 

Sva nova izdanja u izdanju Egmontove biblioteke Puls možete pronaći u svim knjižarama i na shop.egmont.hr.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador