Novi roman slavne talijanske spisateljice Donatelle Di Pietrantonio

Published on 24 November 2023 at 01:39

Sestrina priča - Donatella Di Pietrantonio

 

O AUTORICI:

Donatella Di Pietrantonio talijanska je autorica koja je kao književnica debitirala 2011. godine romanom Mia madre è un fiume. Za „Vraćenu“, svoj treći roman, osvojila je više nagrada, među kojima i jednu od najprestižnijih talijanskih nagrada – Campiello. Po njemu je snimljen i film u režiji Giuseppea Bonita, koji se kod nas prikazuje pod naslovom „Vraćena djevojka“. Svojevrstan nastavak toga romana, hvaljena „Sestrina priča“, ušao je u finale nagrade Strega 2021.

Donatella Di Pietrantonio nagrađivana je autorica čiji su romani prevedeni na trideset jezika. „Sestrinom pričom“ koji je na hrvatski preveo Srećko Jurišić, preplavljuje nas emocijama i donosi priču o obitelji, ljubavi i vezama koje nas oblikuju, vraćajući nas svijetu i junakinjama književne senzacije „Vraćena“.

O KNJIZI:

Autorica nas ponovno vodi i u Italiju, prepunu vidnih i čulnih senzacija u čijem je središtu duboko emotivna priča o neugodnim istinama i iznevjerenim očekivanjima, o zamršenim obiteljskim odnosima i vezama od kojih je nemoguće pobjeći.

U srcu priče nalazi se misteriozan dolazak mlade žene, Adriane, koja kucanjem na vrata starije sestre unosi nemir u njihove živote. Adrianin dolazak s bebom u naručju postavlja niz pitanja: od koga bježi? Kakva neugodna otkrića nosi sa sobom? Kakve će posljedice imati njezin dolazak?

Godinama kasnije, starija sestra, sveučilišna profesorica, u djetinjstvu poznata pod bolnim nadimkom Vraćena, dobiva poziv da hitno dođe u Pescaru. Ovo putovanje povlači je u prošlost, sjećanja na minule ljubavi i gubitke, tajne i žaljenja. Kroz slojeve vremena i meandrima emocija, autorica nas vodi na duboko emocionalno putovanje.

Sestrina priča prenosi istu poruku najvećih djela talijanske književnosti 20. stoljeća, od Else Morante do Prima Levija. Poruka je jasna: iako je patnja neizostavan dio života, mi imamo moć odlučiti hoće li nas definirati.

Ovaj je roman istinski dragulj prepoznat od strane kritike, a slavna glumica Natalie Portman opisala ga je kao predivnu, duboko potresnu priču. Autorica u njemu vješto prelazi između prošlosti i sadašnjosti, prateći godine neartikuliranih emocija i donoseći ih na svjetlo dana.

IZ MEDIJA:

Istinski dragulj.“ - La Repubblica

Predivna, duboko potresna priča.“ - Huffington Post, Italija

Glatko prelazi između prošlosti i sadašnjosti pretresajući godine neartikuliranih emocija.“ - Natalie Portman

Donatella Di Pietrantonio zna kako se probiti do točke do koje je jako teško doprijeti bez ranjavanja.“ - New Yorker

Zadivljujući, intenzivan roman o disfunkcionalnim odnosima i destruktivnim tajnama.“ - Il Foglio

 

Preveo s talijanskog: Srećko Jurišić
Broj stranica: 180
Uvez: meki
ISBN: 978-953-372-140-8
Cijena: 15,90€ (119,80 kn)

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.