Mrletove priče o niŠČemu oblikovane i u kazališnu predstavu

Published on 4 December 2023 at 21:18

Osebujni Damir Martinović Mrle, osnivač i basist skupine Let3, nedavno je objavio slikovnicu „Mrletove priče o niŠČemu“, a čak dvije od priča iz ovog novog razigranog naslova postale su dio kazališne predstave „Mendolena i Matija“, čija se praizvedba održala 1. prosinca u prepunom osječkom kazalištu „Branko Mihaljević“.

Prepuno osječko kazalište uživalo je u praizvedbi predstave; a kroz prosinac slijedi još 40 izvedbi.

Predstava donosi priču o dvoje upornih tragača koji u vrijeme Božića nastoje otopiti slječkere, izbrisati lažni sjaj vanjštine i u sebi pronaći radost trenutka, a riječ je o autorskoj predstavi dvoje veselih i talentiranih glumaca - Arete Ćurković i Gordana Marjanovića, koji su se ovom prilikom okušali i u režiji. Uz njih, predstavu autorski potpisuju i Mario Tomašević (kostimografija, scenografija), kao i Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, zaslužni za glazbeni dio.

Uz praizvedbu predstave, koja će samo tijekom prosinca u Osijeku imati 40 izvedbi, Mrle je uz Ivanku Mazurkijević ovom prilikom Osječankama i Osječanima predstavio i novu slikovnicu, a otkrio je i kako su tijekom rada na glazbi za navedenu predstavu dobili i inspiraciju za cijeli novi album „Kišni Razdraganci 2“. Izdanje će uskoro biti objavljeno na digitalnim platformama, kao i na USB sticku, koji će u Rockmarku biti dostupan u paketu s pratećim prigodnim kartama.

Kako je ranije već predstavljeno, „Mrletove priče o niŠČemu“ nova je zbirka priča za djecu Damira Martinovića Mrleta, koji ih je smislio, složio, spojio, zapisao, zapakirao, zamaskirao, odabrao, obložio i obojio - za male da gledaju, slušaju zamišljaju muhačku, gliste, lastavice i zmaja ŠČak, za veće da malima čitaju i svi se zajedno zavrte, zaplešu i zapletu u Mrletovom veselom svijetu.

Zbirku priča je ilustrirao Misch, a likovno oblikovao Vrana. Kao poklon uz Priče dolazi i Mrletova maska, zajedno s Bojankom o niŠČemu, uz koju se dobiju i Mrletove puzzle, a ovaj razigrani naslov dostupan je u izdanju prve glazbene knjižare Rockmark.

 

Članak pripremila: Tonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.