Iščekivana knjiga o Bobu Marleyju u prodaji!

Published on 14 February 2024 at 13:49

Catch a Fire: Život Boba Marleya - Timothy White

 

Potpuna biografija o životu i nasljeđu ikone reggae kulture, po mnogima jedna od najboljih knjiga o Marleyjevom životu od sada je dostupna u hrvatskom prijevodu. Svjetlo dana ugledala je detaljna biografija „Catch a Fire: Život Boba Marleya“ autora Timothyja Whitea, koja donosi brojne detalje iz života ovog glazbenog velikana i reggae ikone.

Publika do sada nije imala priliku čitati knjigu o životu i nasljeđu Boba Marleya na hrvatskom jeziku, budući da je ovaj naslov ujedno i prvi hrvatski prijevod neke njegove biografije.

O KNJIZI:

Od smrti Boba Marleyja prošlo je više od četrdeset godina, a njegov status kao kultne figure reggaea i popularne kulture i dalje ne blijedi. Na 79. obljetnicu Marleyjeva rođenja Rockmark predstavlja biografiju.

Ovo potpuno i nadopunjeno izdanje na više od 570 stranica vodi čitatelje kroz cjeloviti portret reggae legende i prikaz vremena u kojem je živio. White je bio blizak s Marleyjem, njegovom obitelji i najužim krugom prijatelja što mu je omogućilo pristup privatnim dokumentima i fotografijama tako da su Marleyjev život i stvaralaštvo opisani s ljubavlju i razumijevanjem.

Brojni glazbeni kritičari drže da bi „Catch a Fire „…trebala biti izdvojena kao najbolja knjiga o Marleyjevom životu i radu“ te da „… ne postoji nijedna druga knjiga koja donosi tako potpun i točan portret reggae kulture.“ Iako je Marley centralna figura biografije, Catch a Fire ujedno je i pregled društveno-povijesno i kulturnih okolnosti njegovih korijena na Jamajci i Rasta pokreta koji su oblikovali Marleyjevo razmišljanje, pogled na duhovnost i cijeli život.

Uz rijetko viđene fotografije knjiga donosi proširenu i ažuriranu diskografiju, a mnogi će se složiti da je ova knjiga „… izdanje koje rock novinarstvo približava klasičnoj literaturi.“

 

ISBN: 9789538292378
Broj stranica: 574
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Cijena: 21,90 €

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador