Izdavačka kuća Hena com poziva nas na predstavljanje knjige „Strano tijelo“

Published on 19 September 2022 at 13:37

autora Franje Janeša u srijedu, 21. rujna 2022. u 19 sati caffe bar/club Botaničar, Trg Marka Marulića 6, Zagreb.

 

Na promociji sudjeluju:
Kruno Lokotar, urednik
Franjo Janeš, autor

Nakon predstavljanje knjige slijedi kratka akustična svirka bendova Astridian i End or Fin.

Franjo Janeš: Strano tijelo

 

O AUTORU:

Franjo Janeš (Zagreb, 1982.) čudan je tip širokoga spektra interesa. Kad ne maltretira studente germanistike, pjeva i svira gitaru, što na engleskome (Astridian), što na hrvatskome (End or Fin, koji je dvjema pjesmama zastupljen u ovome romanu). Povremeno piše prozu, a objavio je eksperimentalni crnohumorni roman Noć mrtvih živaca (2009.), intelektualni blockbuster Formula za kaos (2011.), antipovijesnu satiru Čerupanje feniksa (2013.) i pseudokrimić Tunel na kraju svjetla (2016.).

O ROMANU:

Roman Strano tijelo Franje Janeša jedinstveno je komponiran: svaki od šest dijelova, ovdje nazvanih krugovima, sastoji se od šest poglavlja koja možete čitati redoslijedom koji odaberete, a autor (rođen na isti datum kao Julio Cortázar) predlaže da o tome odluči kocka, što bi neki nazvali slučajem. U romanu ipak za slučaj nema puno prostora. Galerija mlađih likova i uglavnom njihovih roditelja, svih odreda jezično duhovito i mekim uhom individualiziranih, precizno je postavljena i dovedena do završnice pune obrata i nasilja.

Naravno da Janeš u ovom krimiću kritički progovara i o društvenom kontekstu, pa skicira korupciju, obiteljsko nasilje, homofobiju, iracionalizaciju, obespravljene... Ne manjka ovdje ni fantastike ili paranormalnih pojava, srce Agne (one koja pročišćava, šeste čakre, trećeg oka), prve žrtve u romanu, transplantirano u tijelo koje to najmanje zaslužuje, sa sobom donosi memoriju i traume i – mijenja svog novog vlasnika! Tako je strano tijelo učinilo veliko djelo.“ - Kruno Lokotar

 

Nakladnik: Hena com
Beletristika: domaća
Biblioteka: Verbarij
Urednik: Kruno Lokotar
Godina izdanja: srpanj 2022.
ISBN: 978-953-259-370-9
Broj stranica: 272
Cijena: 139,00 kn

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador