Nakon Djevojčice, evo nam i Dječaka!

Published on 18 July 2023 at 16:04

Ti, moj predivni dječače - Nataša Ozmec (tekst), Jasmina Kosanović (ilustracije)

Hit slikovnici „Ti, moja prekrasna djevojčice“ Nataše Ozmec i Jasmine Kosanović u izdanju Planetopije, pridružila se i slikovnica posvećena voljenim sinovima! „Ti, moj predivni dječače“ ispunit će srca majki i sinova kao i svih koji s ljubavlju i podrškom podržavaju dječake na njihovom putu odrastanja.

O AUTORICAMA:

Nataša Ozmec glavna je urednica u nakladničkoj kući Planetopija gdje je uredila dvjestotinjak naslova za djecu i odrasle. Bavi se prevođenjem i novinarstvom, piše priče i radio-drame i autorica je nekoliko dokumentarnih radio-drama. Autorica je slikovnica Ti, moja prekrasna djevojčice (ilustratorica Jasmina Kosanović) i Mi-dio smo svega i sve je dio nas (ilustrator Zdenko Bašić).

Jasmina Kosanović diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu, smjer dizajn odjeće. Izrađuje i osmišljava lutke, bavi se kostimografijom, scenografijom i ilustracijom, radovi su joj izlagani u muzejima i galerijama te je imala nekoliko samostalnih izložbi. U njenom ateljeu u centru Zagreba nastaju neki novi svjetovi. Ilustratorica je nekoliko uspješnih slikovnica i autorica slikovnice Noć na Zemlji.

O SLIKOVNICI:

Autorice hit slikovnice „Ti, moja prekrasna djevojčice“ prodane u 12.000 primjeraka, napisale su slikovnicu posvećenu voljenim sinovima. „Ti, moj predivni dječače“ ispunit će srca majki i sinova kao i svih koji s ljubavlju podržavaju dječake na njihovom putu odrastanja.

Svaki je muškarac, otac i djed, najprije bio dječak. Put od dječaštva do odrasle dobi velika je pustolovina i važno formativno razdoblje života. Da bi naši sinovi postali samostalni, mudri i suosjećajni muškarci, trebamo im dopustiti da hrabro kroče u nepoznato, istovremeno im pokazujući da imaju našu podršku dok savladavaju izazove i otkrivaju tajne svijeta kako bi kao odrasli muškarci živjeli svoj san i bili sretni. Ovo je knjiga želja i blagoslova, hrabrenja i utjehe, knjiga ljubavi.

Ti si, moj predivni dječače, neobuzdana zelena gusjenica. Doći će vrijeme kad ćeš se skrivati zdvojan u tami kukuljice, u tišini, u mraku, u previranju, slikat ćeš svoja najljepša krila i jednog ćeš dana poletjeti visoko.

Broj stranica: 30
Uvez: tvrdi
ISBN: 978-953-257-546-0
Cijena: 15,90 Eura / 119,80 kn

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/


«   »

Add comment

Comments

There are no comments yet.