Roman koji će vam potpuno slomiti srce

Published on 6 February 2024 at 10:59

Lionel Shriver: Moramo razgovarati o Kevinu

Na police hrvatskih knjižara stigla je svjetska književna senzacija! Roman „Moramo razgovarati o Kevinu“ autorice Lionel Shriver pomeo je konkurenciju s obiju strana Atlantika, a svjetsku je slavu doživio nakon uspješne ekranizacije.

Ovaj moćan i iskren roman o neizbježnom zlu i snazi čovječnosti prodao se u milijunskoj nakladi, a donosi potresnu priču o Evi, majci tinejdžera ubojice koja se pokušava pomiriti s neopisivim užasom što ga je izazvao njezin sin.

Roman „Moramo razgovarati o Kevinu“, u prijevodu Vesne Valenčić, osvojio je brojna priznanja poput nagrade Orange za fikciju i nagradu pisaca Commonwealtha te je odabran za Dvoranu slavnih Nagrade Orange.

Da se radi o izuzetnom romanu dokazuju i brojne adaptacije. Najveću slavu postigla je filmska ekranizacija s Tildom Swinton i Ezrom Millerom u glavnim ulogama. Ništa manji uspjeh nije doživjela ni radijska adaptacija u obliku kratkih epizoda koje su se emitirale na BBC-ju.

Shriver je američka autorica i novinarka koja živi u Ujedinjenom Kraljevstvu. U svojoj bogatoj karijeri objavila je dvadeset romana koji su prevedeni na gotovo trideset jezika.

RADNJA:

Eva nikad nije htjela biti majka, a sigurno ne majka dječaka koji je hladnokrvno ubio devetero ljudi uoči svoga šesnaestog rođendana.

Dvije godine poslije, Eva se suočava s ruševinama svoga života – sa svojim brakom, karijerom, majčinstvom i Kevinovim brutalnim pohodom. U nizu pisama suprugu otkriva svoju bol, strepnje te sumnje da je i sama odigrala ključnu ulogu u Kevinovu neoprostivu zločinu.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.