Prva tri noviteta u novoj godini u izdanju Egmontove biblioteke Puls

Published on 5 February 2024 at 13:49

Ovog tjedna u knjižare je stigla hit knjiga „Nadolazeći val“, stiže i zbirka „Pad kuće i druge strašne priče“, a možete pronaći i „Mračne igre“.

Autor Mustafa Suleyman iznosi svoje brige i ključna pitanja o izrazito važnoj i aktualnoj temi – umjetnoj inteligenciji. Nenadmašni majstor horora, krimića i kratke priče Edgar Allan Poe, jednako je aktualan u popularnoj kulturi kao i u književnoj kritici više od dva stoljeća nakon rođenja. Iz pera autorice bestselera New York Timesa i BookTok senzacije Ane Huang, nakon hita „Mračna ljubav“ dolazi nam novi mračni roman, ovoga puta kraljevske radnje…

O svakom novitetu više pročitajte u nastavku članka...

Mračne igre – Ana Huang

 

Stigao je nastavak ljubavnog hita koji je pomeo svu konkurenciju!

Stamen, promišljen, arogantan, tjelesni čuvar Rhys Larsen u životu se vodi prema samo dvama pravilima:

  1. Zaštiti svoje klijente po svaku cijenu.
  2. Nemoj se emocionalno angažirati. Nikada.

Sve do sada nije se našao u iskušenju prekršiti ijedno od tih pravila – dok nije upoznao nju. Bridget von Ascheberg. Princeza čija je tvrdoglavost ravna njegovoj i oličenje vatrenosti koja će sva njegova pravila spaliti do pepela. Nije nalik ničemu što je očekivao i utjelovljuje sve za što nije ni znao da mu treba.

Dan za danom, milimetar po milimetar, neposlušna će princeza rušiti njegovu čvrsto postavljenu obranu sve dok se ne bude prisiljen suočiti s neugodnom istinom: zakleo se da će je štititi, ali sve što želi je uzeti je. Jer ona je njegova. Njegova princeza. Njegovo zabranjeno voće.

Samosvjesna, prekrasna, okovana lancima dužnosti, Bridget von Ascheberg sanja o slobodi da živi i voli kako i koga sama izabere. No kada njezin brat abdicira od prijestolja, odjednom će se naći suočena s mogućnošću dogovorena braka bez ljubavi i obvezna zasjesti na prijestolje koje   nije željela.

Dok pokušava kormilariti kroz dvorske spletke i na brzinu naučiti svoje dužnosti prijestolonasljednice, morat će pokušati sakriti svoju žudnju za muškarcem kojeg ne može imati. Njezin čuvar. Njezin zaštitnik.

Neočekivana i zabranjena, njihova bi ljubav mogla uništiti cijelo kraljevstvo – ali i njih same.

 

Vrsta izdanja: beletristika
Autor: Ana Huang
ISBN: 9789531326810
Broj stranica: 416
Uvez: meki
Cijena: 17.99 €

Pad kuće Usher i druge strašne priče - Edgar Allan Poe

 

Pop-kultura obožava ovog pisca, od filmova i serija do glazbe, on je vječna inspiracija. Poeove priče ponovno je popularizirao Netflix.

Ova zbirka donosi jedanaest odabranih priča ovog američkog klasika, i to u novom prijevodu iz pera izvrsne Ivane Ostojčić.

Ubojstva u Ulici Morgue prva je ikad napisana detektivska priča, Zagonetka Marie Rogêt preteča je true crime koncepta, Izdajničko srce smatra se jednom od najboljih kratkih priča svih vremena, u Padu kuće Usher pojavljuje se najslavnija ukleta kuća američke književnosti, a Crni mačak je prema anketama jedna od rijetkih školskih lektira koju učenici rado čitaju. Osim ovih, u zbirci se nalaze i druge, ništa manje začudne i virtuozne priče: Otuđeno pismo, Sanduk amontillada, Ligeia, Krabulja crvene smrti, Jama i klatno, Činjenice u slučaju M. Valdemara.

Svim pričama zajednička su načela koja je Poe smatrao osnovnima za dobro pisanje: svaka riječ mora imati svoju svrhu u cjelini, a djelo se mora moći pročitati u jednom sjedenju.

Edgar Allan Poe ponovno je stekao popularnost nakon što je Netflix snimio seriju „Pad kuće Usher“, inspiriranu njegovim djelima i likovima uz prepoznatljivu gotičku estetiku.

 

Vrsta izdanja: beletristika
Autor: Edgar Allan Poe
ISBN: 9789531326605
Broj stranica: 228
Uvez: meki
Cijena: 12.99 €

Nadolazeći val - Mustafa Suleyman

 

Približavamo se kritičnom pragu u povijesti naše vrste – pripremite se. Ovo je upozorenje o rizicima umjetne inteligencije.

Iz pera suosnivača pionirske tvrtke za umjetnu inteligenciju DeepMind dolazi nam upozorenje o rizicima koje umjetna inteligencija i druge tehnologije koje se brzo razvijaju predstavljaju za globalni poredak, te kako bismo ih mogli obuzdati dok još imamo priliku…

Uskoro ćemo živjeti okruženi umjetnom inteligencijom. Ona će organizirati naš život, upravljati našim poslovima, voditi državne službe. Živjet ćemo u svijetu printera DNK-a i kvantnih računala, modificiranih patogena, autonomnog oružja i robota-pomoćnika.  Nitko od nas na to nije spreman.

Kao suosnivač pionirske tvrtke za umjetnu inteligeniju DeepMind, Mustafa Suleyman našao se u središtu ove revolucije. Nadolazeće desetljeće, tvrdi on, bit će definirano ovim valom snažnih novih tehnologija koje se brzo šire.

U Nadolazećem valu, Sulejman pokazuje kako će te sile omogućiti ogroman prosperitet, ali i ugroziti nacionalnu državu, temelj globalnog poretka. Dok naše krhke vlade mjesečare ka katastrofi, suočavamo se s egzistencijalnom dilemom: neviđenom štetom s jedne strane, te prijetnjom pretjeranog nadzora s druge. Možemo li pronaći srednji put između katastrofe i distopije?

Ova revolucionarna knjiga vrhunskog poznavatelja umjetne inteligencije postavlja problem obuzdavanja – zadatak održavanja kontrole nad moćnim tehnologijama – kao ključni izazov našeg doba.

 

Očaravajuća, odlično napisana i važna knjiga. Nadolazeći tehnološki val obećava čovječanstvu osigurati božanske moći stvaranja, ali ne budemo li ih mudro upotrebljavali, mogle bi nas uništiti.“ – Yuval Noah Harari, autor knjige Sapiens, bestselera New York Timesa

 

Vrsta izdanja: publicistika
Autor: Mustafa Suleyman, Michael Bhaskar
ISBN: 9789531327015
Broj stranica: 424
Uvez: meki
Cijena: 24.99 €

 

Knjigu „Mračne igre“, „Pad kuće Usher i druge strašne priče“ i „Nadolazeći val“ u izdanju Egmontove biblioteke Puls možete pronaći u svim knjižarama te na shop.egmont.hr.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador