Paralelno predstavljanje romana „Mali i Levijatan“ i „Crveni golubovi“

Published on 26 February 2024 at 13:50

Mozaik knjiga nas poziva na paralelno predstavljanje romana „Mali i Levijatan“ i „Crveni golubovi“ te na razgovor o odmaku od stvarnosne proze u hrvatskoj književnosti.

Predstavljanje će biti u srijedu, 28. 2. u 19:30 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ul. 5).

 

Sudionici:
Sanja Lovrenčić, književnica
Sven Popović, književnik
Andrija Škare, moderator

Roman „Mali i Levijatan“ predstavlja pisca u novom ruhu, autora koji bez straha kroči bajkovitim predjelima vlastite mašte i osvaja duhovitošću, dinamikom i dovitljivošću. Roman je ovo koji će oduševiti mlađu publiku, ali i zreliji će čitatelji u njemu itekako uživati, jer kroz metafore fino utkane u tekst progovara o velikim i važnim pitanjima današnjice.

Svojom se trećom knjigom Sven Popović odmiče od tematskog prostora koji je zapasao prvim dvjema uspješnicama, pa je grad i probleme urbane mladeži zamijenio krasnim, punokrvnim fantasyjem! Naslovnicu i ilustracije u knjizi izradila je Klasja Habjan.

 

Novi roman Sanje Lovrenčić, „Crveni golubovi“, dvostruka je knjiga: prozni tekst, koji se oscilirajući na rubu fantastike bavi gorućim temama suvremenog svijeta, nadopunjen je Pjesmaricom, zbirkom poetskih fragmenata koje je autorica pisala kao skice za pojedine ulomke romana. Radnja priče koja se iznosi na dva različita načina započinje dolaskom pripovjedačice na neimenovan otok...

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador