Atmosferični roman najvećeg krimi-inovatora današnjice

Published on 16 April 2024 at 19:36

S.A. Cosby: Svi grešnici krvare

Kada ljubitelji kriminalističkih romana govore o omiljenim autorima, najčešće spominjano ime je S. A. Cosby. Ovaj višestruko nagrađivani autor s jugoistoka savezne države Virginije sa samo četiri objavljene knjige ispisuje književnu povijest.

Svi grešnici krvare“ u prijevodu Ire Martinović njegova je prva knjiga objavljena na hrvatskom jeziku, a na police domaćih knjižara stiže nakon što je pokorila cijeli svijet. Atmosferični roman najvećeg krimi-inovatora današnjice odnijelo je najznačajnije literarne nominacije i nagrade (Edgar Award, Barry Award, Audie Award, Los Angeles Times Book Prize, Libby Award…).

Osim nagrada i nominacija,  roman „Svi grešnici krvare“ našao se na popisu knjiga godine bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame. Osim njega, knjigu su na listu najboljih uvrstili Amazon, New York Times, Time, BookPage i Goodreads.

S.A. Cosby autor je bestselera New York Timesa „Razorblade Tears“ i „Blacktop Wasteland“, kojeg su nagradili Los Angeles Times i New York Times te je, među ostalim, proglašen knjigom godine NPR-a, The Guardiana i Library Journala. Kad ne piše, može ga se pronaći u planinama ili za šahovskom pločom.

RADNJA:

Titus Crown bivši je agent FBI-a i trenutni šerif okruga Charona u Virginiji. Iako se njegov rodni grad čini kao južnjačka idila domaćeg alkohola, kukuruznog kruha i orhideja, Titus zna da duboke rane polako krvare ispod Charonove mirne površine.

Spokoj prekida sukob Titusovih zamjenika s ubojicom omiljenog profesora. Istražujući ubojstvo, Titus razotkriva neizrecive zločine serijskog ubojice koji opsjeda Charonove oronule ceste i zarasle proplanke te vreba iz svake sjenke.

Otkrivši ubojičinu vezu s mjesnom crkvom i Charonovom sablasnom povijesti, Titusov um postaje fitilj koji polako izgara, a njegova je bolna prošlost barut koji samo čeka planuti. Charon je na rubu pucanja i samo je pitanje tko će rasparati njegov posljednji šav.

 

Ovo je budućnost krimi-romana“ – Dennis Lehane, autor „Otoka Shuttera“

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.