Najpoznatiji cirkus otvara svoja vrata – svi ste pozvani!

Published on 19 April 2024 at 13:41

Neobičan novinski oglas okupio je likove sa svih strana svijeta. Svaki od njih ima posebnu vještinu, a kad se udruže – eto cirkusa! Upravo su brojni cirkusanti i akrobati došli na promociju slikovnice „Traže se cirkusanti“ spisateljice Ines Marciuš Kruljac i ilustratorice Jasmine Kosanović, koja se održala u atelijeru Jasmine Kosanović.

Nova suradnja omiljenih i nagrađivanih dječjih autorica Ines Marciuš Kruljac i Jasmine Kosanović urodila je još jednom predivnom slikovnicom koja će vam sigurno izmamiti osmijeh na lice. Kakve su vještine potrebne da bi netko postao cirkusant, tko su ti likovi, odakle dolaze i čime se bave? Osebujna vesela družina tu je za vas. Zato sjednite u prvi red i uživajte!

Fotografije: Mislav Udovičić

Dobitnica nagrade Grigor Vitez za najbolji tekst Ines Marciuš Kruljac rekla je kako djeci nikada ne smijemo braniti da se cirkusiraju i da je to važno, pogotovo danas. „Cirkusiranje uključuje ples, pjevanje, šale... Šljokice i kokice. Balone. Smijeh i radost – to želim(o) vidjeti na licima djece! Nakon što uronite u ilustracije Jasmine Kosanović i uđete u cirkus „Kod dvije buhe“ rado ćete se odazvati pozivu na audiciju!“, rekla je Marciuš Kruljac.

Fotografije: Mislav Udovičić

Ilustratorica Jasmina Kosanović, osim što svoju kreativnost i ideje iskazuje na papiru, ima i jednu zamisao koja bi sasvim sigurno razveselila brojne školarce i učinila boravak u školi još zabavnijim. „Trebamo se još više cirkusirati, pa čak ga uvesti i kao školski predmet. Zamislite da djeca moraju savladati vještine hodanja po žici i žongliranja s 10 jabuka ili polagati ispit iz miješanja boja i mađioničarskih trikova. Možda na prvu zvuči smiješno, ali to su sigurno vještine koje su potrebne u svačijem životu“, rekla je Kosanović.

Za kraj su obje autorice zaključile da čitanjem njihove najnovije slikovnice „Traže se  cirkusanti“ svako dijete i svaki roditelj postaje dio njihove velike cirkusantske obitelji.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.