Baby Lasagna i mačak Stipe pred Eurosong dobili slikovnicu!

Published on 25 April 2024 at 13:11

Baby Lasagna i njegov mačak Stipe dobili su svoju ilustriranu priču! Riječ je o slikovnici „Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo“ koja donosi priču kako je mačak Stipe s Baby Lasagnom stvorio hit Rim Tim Tagi Dim koji je osvojio Doru, a onda ih odveo na Eurosong.

Slikovnica će biti u prodaji od 18. svibnja, a prednarudžbe su dostupne već danas, za brojne fanove iz Hrvatske, regije i svijeta, budući da je slikovnica dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku.

Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo - Igor Jurilj i Marko Purišić

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj (umjetničkog imena Yellow Yuri), a u njenom kreiranju sudjelovao je i jedan od protagonista, Baby Lasagna. Za više informacija pročitajte tekst u nastavku članka.

Od prve pojave na Dori, Baby Lasagna je scenski ljubitelj i zaštitnik mačaka. Ponosni cat-dad zaludio je naciju pjesmom „Rim Tim Tagi Dim“ u čije su se stihove upleo njegov mačak Stipe, od rođenja jednooki ljubimac koji je postao junak slikovnice „Baby Lasagna i mačak Stipe - Veliko prijateljstvo“.

 

Baby Lasagna & Yellow Yuri najavljuju slikovnicu:

https://www.instagram.com/p/C6LWeX_sF3Z/

Upravo kroz perspektivu mačka Stipe ispričana je avantura zvana „Rim Tim Tagi Dim“, od nastanka do, nadamo se, pobjede na Eurosongu u svibnju. Stipe je nadahnuće Baby Lasagni u pisanju hit-pjesme i neodoljiva podrška uz mace Gertrudu i Branku. Svaka mačka, kao i Stipe, oblikovani su u slikovnici prema stvarnim karakteristikama, a najmlađi kroz njih uče o podršci, ustrajnosti i zajedništvu.

Bio sam često u bendovima, ali nikad nismo radili nešto posebno od mercha ili općenito nešto takvo kao što je slikovnica. Posebno sam uzbuđen, jer je ovo slikovnica koja opisuje priče i događaje Elizabetinih i mojih mačaka, nešto poput jedenja puža ili tuče s kaučem. Jako sam uzbuđen da to predstavljamo javnosti, jer ovo su stvarne priče i vjerujem da će biti nešto zaista posebno“ otkriva Baby Lasagna, koji autorski supotpisuje svoju prvu slikovnicu.

Autor teksta, kao i ilustracija je Igor Jurilj, ilustrator i novinar koji se umjetnički potpisuje kao Yellow Yuri, koji je oblikovao priču o velikom prijateljstvu mačka Stipe i Baby Lasagne. O ovoj suradnji otkriva: „Marka sam kao Lasagnu upoznao odmah po objavi kandidature za Doru 2024. u intervjuu za koji sam spremio lazanje, a prije dolaska, dio njih prosuo sam na ruku što je ostavilo trajni, ali dragi ožiljak. Trajni trag je ostavila i Markova jednostavnost, srdačnost i simpatičnost koja se na jednoj kavi pretvorila u ideju o slikovnici koja bi fiktivno, ali biografski zabilježila popkulturni fenomen njegove pjesme. Nevjerojatnom lakoćom oslikali smo inspirativnu basnu o obitelji i kreativnosti. Nadam se da će i sam kraj slikovnice biti proročanski za Baby Lasagnu!

Slikovnica je nastala uz pomoć ovogodišnjeg favorita i jednog od protagonista - Baby Lasagne, dok je šareno i toplo izdanje oblikovao Tomislav Vranić Vrana. Dostupna je na hrvatskom i na engleskom jeziku, a za prijevod je također zaslužan Igor Jurilj, diplomirani anglist po struci.

Ova jedinstvena i unikatna slikovnica posvećena ljubimcu našeg ovogodišnjeg predstavnika na Euroviziji bit će objavljena u izdanju glazbene knjižare Rockmark!

 

ISBN: 9789538292392
Broj stranica: 32
Uvez: Tvrdi
Vrsta djela: Slikovnica
Cijena: 15,90 €

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

Bernard
2 months ago

Molio bi vas dve različite slikovnice na hrvatskom jeziku baby lasagnia

Create Your Own Website With Webador