OceanMore nas poziva na promociju pjesničke zbirke!

Published on 25 April 2024 at 18:04

Promocija zbirke pjesama „Leptirići u trbuhu, glave na kolcima“ Nikole Strašeka bit će u u ponedjeljak, 29. 4. u 18:30 u Kinoteka baru, Kordunska 1, u Zagrebu.

Na promociji sudjeluju: Nikola Strašek, Kruno Lokotar, Marija Skočibušić, dok uz autora stihove čita Lucija Šerbedžija. Više o svemu doznajte u nastavku teksta...

Leptirići u trbuhu, glave na kolcima - Nikola Strašek

 

O AUTORU:

Nikola Strašek (Zagreb,1978.) završio je Klasičnu gimnaziju u Zagrebu, studirao komparativnu književnost i latinski na Filozofskom fakultetu te Filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti. Autor je nekoliko dokumentarnih filmova i jednog kratkometražnog igranog filma. Trenutačno piše filmske kritike i radi u skladištu voća i povrća koje zove rudnik.

Dobitnik je nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama za godinu 2023., na temelju koje objavljuje ovu zbirku poezije.

 

O KNJIZI:

„Prva zbirka poezije Nikole Strašeka Leptirići u trbuhu, glave na kolcima donosi ekspresivne, ponekad i ekspresionističke pjesme, od kojih je dobar dio napisan na mah, udarom zbilje, pa uglavnom objavljivan na njegovu Facebooku.

Sve Strašekove pjesme mogu se podijeliti u nekoliko tematskih grozdova: ljubavni, rebelijansko-proleterski, pjesme o kćeri i pjesme o ljudskoj vrsti. Ova poezija nameće se ritmom i gomilanjem bez interpunkcija. Autor bira kraći stih, rafalni, to su stihovi koji se čitaju u dahu, a nastojanja koja iz tih stihova izviru idu u dva smjera: ljubavne pjesme teže nepromjenjivosti, trajnoj idili zaljubljenih – izoliranih od vanjskog svijeta no taj je vanjski svijet proždirući i valja ga revolucionarno promijeniti.“ - Kruno Lokotar

 

Broj stranica: 94
ISBN: 978-953-332-181-3
Urednik: Kruno Lokotar
Dizajn knjige: Dejan Dragosavac Ruta
Cijena: 12,00 eur

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador