„U Taylor-Verse“ - Jedinstveni svijet globalne pop ikone Taylor Swift u novoj knjizi

Published on 11 June 2024 at 17:21

U Taylor-Verseu: sve se vrti oko Taylor Swift - Satu Hämeenaho-Fox

 

Ilustrirano putovanje o događajima u Taylorinom životu uz koje se razvijao njezin glazbeni izričaj.

Taylor Swift, pjevačica, autorica i ikona pop kulture, jedna je od najutjecajnijih i najuspješnijih glazbenica današnjice. Sa svojom izuzetnom sposobnošću da piše pjesme koje odražavaju životne priče i emocije, poznata je po prepoznatljivom stilu i iskrenosti u tekstovima.

U vrijeme održavanja njene velike europske turneje kojom ova globalna pop-senzacija postavlja nove rekorde, Rockmark predstavlja knjigu koja otkriva sve tajne njenog kantautorskog procesa. Naslov „U Taylor-Verseu: sve se vrti oko Taylor Swift“ autorice Satu Hämeenaho-Fox izdanje je koje na više od 260 stranica crteža i citata prati stvaralačko putovanje slavne glazbenice, kroz priče o pisanju dirljivih stihova, osobnim iskustvima, glazbenim uzorima i utjecajima te odnosu s obožavateljima.

Prizori koje Taylor Swift prikazuje u iskrenim tekstovima privlače slušatelje svih generacija, slaveći njenu vještinu pisanja pjesama, pa tako Ilustrirana zbirka činjenica, priča i referenci istražuje njen životni put od djetinjstva do današnje odrasle dobi. Izdanje koje je ilustrirala Maddalena Carrai donosi priču o događajima u Taylorinom životu uz koje se razvijao njezin glazbeni izričaj. Kroz kronologiju organiziranu u albume, knjiga se dotiče središnjih tema mladenaštva, ženstvenosti, slomljenog srca i preboljevanja prekida.

Čitatelji će u ovom naslovi moći naći i tri dodatna poglavlja o odnosu prema slavi i obožavateljima, borbi za poziciju poslovne žene i Taylorinom rastućem feminističkom pokretu te o globalnoj „The Eras“ turneji.

Osim spomenute knjige, autorica Satu Hämeenaho-Fox napisala je i „Be More Taylor Swift“ te ima deset godina iskustva u uređivanju ilustrirane publicistike i pisanja o pop glazbi i kulturi. Budući da je i sama velika obožavateljica, Hämeenaho-Fox napisala je ovo izdanje na jeziku Taylorinih obožavatelja, pa se ističe kao savršen poklon za ljubitelje njezine glazbe.

U Taylor-Verseu: sve se vrti oko Taylor Swift“ novo je ilustrirano putovanje u izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark te je od ovog tjedna dostupno u prodaji. Svoj primjerak možete pronaći u Rockmarku, na njihovoj zagrebačkoj lokaciji Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 (kod NSK) ili na webshopu Rockmark.hr.

ISBN: 9789538292323
Broj stranica: 279
Uvez: Meki
Vrsta djela: Biografija
Cijena: 17,90 €

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.