Uronite u čaroban svijet jednog tate

Published on 5 May 2023 at 14:46

Marijana Križanović: Moj tata

Uronite s mališanima u čaroban svijet jednog tate te zajedno saznajte što sve može. Slikovnica „Moj tata“ pokazuje kako očinska ljubav dolazi u raznim oblicima. Vedra pjesmica u rimi zajedno s maštovitim ilustracijama stvara nezaboravne trenutke u kojima će očevi i djeca zajedno uživati.

Tekst je napisala Marijana Križanović, a koloristične ilustracije potpisuje Željka Mezić.

Glavni lik ove slikovnice, tata, jedan je sasvim običan i neobičan tata u isto vrijeme. Sa svojih dvjesto različitih lica (od vatrogasca, policajca, čitača, klauna, snješka, graditelja, itd.) ima samo jedan cilj: usrećiti svoju  djecu. Iako ponekad umoran i pospan i dalje se svojski trudi, a sve kako bi djeca bila sretna i osjećala se posebnima.

„Moj tata”  pravo je maleno blago za mališane, ali rado je čitaju i odrasli koje vraća u djetinjstvo.

Čitajmo s razumijevanjem uz: lako čitljiva, posebno oblikovana slova te format pogodan i za početnike u čitanju.

Marijana Križanović, profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te magistra bibliotekarstva. Dosad joj je objavljeno 11 knjiga za djecu. Također piše stručne članke za časopis Zrno, a pjesme, igrokaze i priče objavljuje u dječjim časopisima i na Školskom portalu.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Hrvatskog čitateljskog društva. Volontira u Gradskoj knjižnici Tina Ujevića i sudjeluje u provođenju Projekta 65 plus za osobe treće životne dobi. Voli knjige, strane jezike, fotografiju, prirodu i putovanja.                   

Željka Mezić, dizajnerica tekstila i odjeće uspješno se bavi ilustracijom već dvadeset godina. Redovna je suradnica časopisa za djecu, a o tome koliko su omiljene njene ilustracije, najbolje svjedoče višestruka izdanja njenih slikovnica. Članica je zajednice samostalnih umjetnika.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.