Klasik među slikovnicama: Poljubac u ruci

Published on 26 May 2023 at 00:10

Ovaj nagrađivani klasik već trideset godina oduševljava podjednako i djecu i roditelje, pruža im utjehu i pomaže prebroditi izazovne trenutke, ali i svakodnevno podsjeća na najljepšu poruku koju možemo uputiti jedni drugima: volim te.

 

Poljubac u ruci  - Audrey Penn (tekst), Ruth E. Harper i Nancy M. Leak (ilustracije)

O AUTORICI:

Audrey Penn, američka nagrađivana spisateljica za djecu objavila je svoju prvu knjigu 1975. Prije toga bila je balerina te plesala i koreografirala s ansamblima u SAD-u i Europi. Nakon što je oboljela od agresivnog oblika artritisa posvetila se isključivo pisanju. Objavila je dvadesetak knjiga za djecu i dobila mnoge nagrade. Poljubac u ruci (1993.) njezina je najpoznatija knjiga prodana u više od milijun primjeraka diljem svijeta.

 

O SLIKOVNICI:

Uskoro počinje večernja škola za šumske životinje, a rakun Oliver treba krenuti u prvi razred. Ali Oliver ne želi u školu – ne želi ostaviti mamu, svoj dom i igračke. Sve dok mu mama Rakunica ne oda obiteljsku tajnu: „poljubac u ruci“ može mu pomoći da prevlada nelagodu i strah od novog i nepoznatog.

No „poljubac u ruci“ nije pomogao samo Oliveru, nego i njegovoj mami. Ovaj nagrađivani svjetski klasik već više od 30 godina oduševljava podjednako djecu i roditelje, prateći ih u izazovnim i uzbudljivim životnim trenucima porukom da nisu sami, da ih netko voli i misli na njih.

 

Ova je priča namijenjena svakom djetetu koje se suočava s izazovom i za svako dijete u nama koje ponekad treba utjehu i podršku. Nježni tekst i žive ilustracije podsjećaju na klasične knjige u kojima smo i sami uživali dok smo bili mali, a nakon čitanja s nama ostaje onaj topli, predivni osjećaj koji je istinski test pravog dječjeg klasika.“ - Iz predgovora Jean Kennedy Smitha, osnivača i voditelja programa Very Special Arts

 

Predviđeno za dob: 4 – 8 godina
ISBN: 9789532575422
Broj stranica: 32
Uvez: tvrdi
Cijena: 15,90 € (119,80 kn)

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.