Nastavak nezaboravne priče o hrabrosti, prijateljstvu i jednorozima kakve još niste vidjeli

Published on 12 July 2023 at 08:34

A.F. Steadman: Skandar i fantomski jahač

Poletite u čaroban svijet junaka i jednoroga kakve još niste vidjeli u drugom nastavku magičnoga pustolovnog serijala prikladnom za obožavatelje Harryja Pottera i Percyja Jacksona.

„Skandar i fantomski jahač“ vodi vas u svijet krvoločnih jednoroga i hrabrih junaka. U ovom svijetu postoje dvije vrste jednoroga: navezani i divlji. Oni nisu čupava, prijateljska bića koja smo navikli vidjeti u dućanima s igračkama, na ekranima ili na koricama rokovnika. Ovi su iznimno opasni. Ako na njih nabasate, male su šanse da ćete preživjeti.

J.F. Steadman debitantska je autorica iz Kenta u Engleskoj. Od malena je stvarala fantastične svjetove na stranicama svojih bilježnica. Prije nego što se u potpunosti usredotočila na pisanje radila je u pravnom svijetu. No ubrzo je shvatila da ondje ne nalazi dovoljno magije. Stoga je odlučila vlastitim riječima stvoriti čaroban novi svijet u „Skandaru i krađi jednoroga“ koji je odnio nominaciju British Booka nagradu za najbolji dječju knjigu.

Iako je „Skandar i krađa jednoroga“ njezin debitantski roman, svijet ne pamti kada je jedan dječji serijal podignuo ovoliko prašine, još od objavljivanja prvog nastavka o sad već legendarnom Harryju Potteru. Steadman je za ovaj serijal potpisala sedmeroznamenkasti predujam čime je oboren rekord za najviši predujam za jedan debitantski roman.

Skandar je na dobrom putu da osvoji i sedmu umjetnost. U žestokoj borbi koja se vodila u filmskoj industriji, prava za snimanje odnio je Sony Pictures, a A.F. Steadman naći će se u ulozi izvršne producentice.

Do sada je „Skandar i krađa jednoroga“ preveden na 46 jezika, a prijevod na hrvatski potpisuje Petra Mrduljaš.

Vinite se u svijet heroja i jednoroga kakve još niste vidjeli.

 

RADNJA:

Skandar Smith ostvario je svoj san: uči za jahača jednoroga. No, na početku njegove druge godine u Gnijezdu javlja se nova prijetnja. Netko ubija besmrtne divlje jednoroge, proročanstvo upozorava na strašnu opasnost, a elementalne katastrofe počinju razarati Otok.

U međuvremenu, Skandarova sestra Kenna žarko mu se želi pridružiti i Skandar je odlučan pomoći joj u tome, bez obzira na sve. Dok se oluja sprema, može li Skandar otkriti kako spriječiti uništenje Otoka prije nego što bude prekasno?

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador