Čitaj najbolje ljetne hitove Egmont naklade! Provjeri 5 odličnih preporuka

Published on 11 July 2023 at 13:18

Što nam skrivaju noviteti? Imamo triler koji će nas natjerati da se zapitamo što su sve naši susjedi spremni učiniti, tu je i ljubavni roman koji je zaludio cijeli TikTok, doznajemo kako dobiti ljubav kakvu želimo, dječji hit roman po kojem je snimljena Netflixova serija bit će sreća i za velike i za male, kao i krimić o kojem svi već pričaju. O svakom naslovu više pročitajte u nastavu članka...

Sve sami dobri ljudi - Ashley Flowers

 

U fantastičnom debitantskom romanu voditeljice popularnog true crime podcasta Crime Junkie, jedna će novinarka, godinama progonjena neriješenim umorstvom svoje prijateljice iz djetinjstva, na površinu izvući mračne tajne svog rodnog grada.

Svi se u gradiću Wakarusi, u američkoj saveznoj državi Indiani, sjećaju zloglasnog slučaja January Jacobs, čije je tijelo otkriveno u jarku tek nekoliko sati nakon što je prijavljen njezin nestanak. Margot Davies tada je bilo šest godina – koliko i January – i živjela je preko puta žrtve. U dvadeset i pet godina koliko je otad proteklo, Margot je odrasla, odselila se i postala novinarka. No, cijelo je to vrijeme progoni osjećaj kako je to mogla biti ona – kako je ubojica pukim slučajem odabrao njezinu prijateljicu.

Kada se Margot prisiljena vratiti kući kako bi se brinula o svom stricu koji boluje od demencije, shvatit će kako se našla u mjestu koje se nimalo nije promijenilo – uskogrudnom, zatvorenom i brzom kad treba nekoga osuditi. A tada će poput bombe odjeknuti vijest kako se u susjednom gradu dogodio zločin koji neodoljivo podsjeća na onaj otprije dva desetljeća…

 

Vrsta izdanja: beletristika
ISBN: 9789531325882
Broj stranica: 308
Uvez: meki
Cijena: 15.99 € / 120.48 HRK

Mračna ljubav - Anna Huang

 

Stigla je vatrena ljubavna priča koja je očarala čitatelje diljem svijeta, iz pera autorice bestselera New York Timesa i BookTok senzacije Ane Huang!

Alex Volkov je vrag s licem anđela, opterećen prošlošću od koje ne može pobjeći. Većinu ga života progoni obiteljska tragedija, a zbog bezobzirne potjere za uspjehom i osvetom u njegovom životu jedva da ima mjesta za išta drugo. Kamoli ljubav. No, kada spletom okolnosti biva prisiljen paziti na mlađu sestru svog najboljeg prijatelja, duboko u sebi počinje nešto osjećati. Pukotinu. Vatru koja bi mogla spaliti njegov svijet.

Ava Chen mlada je žena progonjena noćnim morama o djetinjstvu na koje nema nikakva sjećanja. No, usprkos svojim traumama, nikad nije prestala vidjeti dobro u drugima, niti ljepotu u svemu što je okružuje – uključujući i zlatno srce ispod ledenog oklopa muškarca kojeg godinama poznaje. Najboljeg prijatelja svog brata. Svog susjeda. Svog spasitelja i uzroka njene propasti.

Ljubav je zadnja stvar koja im se treba dogoditi, ali kad ih udari poput plimnog vala, oslobodit će i tajne koje bi ih oboje mogle uništiti.

 

Vrsta izdanja: beletristika
ISBN: 9789531326049
Broj stranica: 328
Uvez: meki
Cijena: 15.99 € / 120.48 HRK

Volim se, volim te - María Esclapez

 

Ljubavna veza jedan je od najvažnijih odnosa u životu. Međutim, većinom nemamo prilike doći do stručnih saznanja o tome kako bi zdrava veza trebala izgledati. Upravo suprotno, putem popularne kulture i društvenih uvjerenja usvojili smo brojne štetne i sasvim pogrešne mitove o romantičnoj ljubavi.

María Esclapez, španjolska klinička psihologinja, seksologinja i terapeutkinja za partnerske odnose koristi primjere iz svoje kliničke prakse i osobnog iskustva kako bi nam prikazala uzroke i znakove toksične i suovisne veze. Objašnjava nam i kako prepoznati nezdrava ponašanja u vezi (poput manipulacije, kontrole, agresivne komunikacije i emocionalnog zlostavljanja), te što je naša afektivna odgovornost prema partneru ili partnerici.

U ovoj knjizi pronaći ćete brojne ilustracije, sheme, kao i primjere razgovora na WhatsAppu, koji će vam pomoći da brzo usvojite psihološka znanja o partnerskim odnosima, te vježbice uz koje ćete ta znanja moći i primijeniti. Nije važno u kojoj se fazi ljubavnog odnosa nalazite. Nikad nije ni prerano ni prekasno da osvijestimo vlastita iskustva i naučimo voljeti i poštovati sami sebe, prvo kao osobu, a zatim i kao partnera ili partnericu.

Jer volim te, ali prvo volim sebe.

 

Vrsta izdanja: psihologija i self-help
ISBN: 9789531326056
Broj stranica: 232
Uvez: meki
Cijena: 15.99 € / 120.48 HRK

Posljednji klinci na Zemlji - Max Brallier

 

Otkako je Apokalipsa čudovišta pogodila grad, prosječni trinaestogodišnjak Jack Sullivan živi u svojoj kućici na drvetu, koju je osigurao jarkom i do zuba naoružao katapultima, a da ne spominjemo videoigre i beskrajnu zalihu Orea i gaziranih sokova skupljenih iz napuštenih trgovina.

No sam Jack nije dorastao hordama zombija, krilatim nesretnicima i lozo-stvarčicama, a osobito ne jezivo inteligentnom čudovištu poznatom samo kao Blarg. Zato Jack sastavlja tim u kojem su: njegov štreberasti najbolji prijatelj Quint, rehabilitirani nasilnik iz osnovne škole Dirk, Jackov vjerni ljubimac, čudovište Rover, i najopasnija djevojka koju poznaje, June. Uz njihovu pomoć, Jack će pokušati ostvariti ultimativni pothvat apokaliptičnog uspjeha i više neće biti prosječan! Može li on to?

Ispričan mješavinom teksta i ilustracija, „Posljednji klinci na Zemlji“ savršen je serijal za svako dijete koje je ikada sanjalo o tome da bude junakom vlastitog stripa ili videoigre.

Zombi apokalipsa zabavnija je uz frendove!

 

Vrsta izdanja: dječje knjige
ISBN: 9789531325912
Broj stranica: 240
Uvez: meki
Cijena: 11.99 € / 90.34 HRK

Savršeno ubojstvo: Dnevnik dobre djevojke - Holly Jackson

 

Prije pet godina Andie Bell ubio je njezin dečko Sal Singh. Iako njezino tijelo nikad nije pronađeno, on je samo nekoliko dana nakon njena nestanka počinio samoubojstvo, u poruci priznajući svoju krivnju. Policija je uvjerena kako je on to učinio. Svatko u njegovu rodnom gradu uvjeren je kako je on to učinio.

No njegova sugrađanka Pippa Fitz-Amobi u to nije toliko sigurna. Kada temu naizgled razjašnjenog ubojstva odluči uzeti kao glavnu za svoj istraživački projekt u završnom razredu srednje škole, shvatit će da se uplela u mrežu tajni koje bi je mogle doći glave. To je, međutim, neće pokolebati u potrazi da osvijetli svaki mračni kutak zamršene priče.

Prvijenac Holly Jackson postojano od objavljivanja ne silazi s top liste najprodavanijih knjiga New York Timesa, a njegovo spominjanje u seriji Heartstopper lansiralo ga je u vrh najpopularnijih knjiga za mlade.

 

Vrsta izdanja: beletristika
ISBN: 9789531326070
Broj stranica: 416
Uvez: meki
Cijena: 16.99 € / 128.01 HRK

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.