Nastavak serijala koji je zaludio svijet

Published on 6 March 2024 at 13:42

Rebecca F. Kuang: Zmajska republika

Rebecca F. Kuang svjetska je književna senzacija koja je oduševila kritiku i publiku s obje strane Atlantika. „Zmajska republika“ njezina je treća knjiga objavljena u Hrvatskoj, a u svijetu su je mnogi već opisali kao književno remek-djelo fantastike.

U samo nekoliko mjeseci od objavljivanja „Zmajska republika“ postiže rekordnu prodaju, osvaja sve najveće literarne nagrade i zaluđuje čitatelje diljem svijeta. Osim što je bila na svim vodećim listama najprodavanijih naslova, „Zmajska republika“ okrunila se nagradama Locus za najbolji fantasy roman, nagradom Compton Crook te nominacijom Goodreadsa za najbolji fantasy roman. Ova priznanja dodatno učvršćuju Kuangin status autorice pionirke u ovom žanru i njezinu sposobnost stvaranja narativa koji duboko odjekuju kod čitatelja.

Zmajska republika“ drugi je nastavak hiperuspješne fantastične trilogije „Rat makova“ koja čitatelje vodi na očaravajuće putovanje kroz višeslojni svijet magije, politike i identiteta. Vještim perom, Kuang spaja zamršene zaplete i uvjerljive likove, pružajući nezaboravno iskustvo čitanja koje je pobralo izvrsne kritike kritičara diljem svijeta.

 „Zmajska republika“ slijedi trag Kuanginih prethodnih romana koji su hvaljeni od strane kritike, kao što su „Rat makova“ i „Babel“. Sa svojim uvjerljivim pripovijedanjem, bogatom izgradnjom svijeta i dubokim istraživanjem tema, Kuang je prikupila predanu bazu obožavatelja koji željno iščekuju svako novo izdanje. Sa svojim jedinstvenim pripovjedačkim glasom i preciznom pažnjom za detalje, knjiga obećava da će biti izvrstan dodatak svakoj polici.

„Zmajsku republiku“ na hrvatski je preveo Vicko Ivanković.

RADNJA:

Treći rat makova je završio, a šamanica i ratnica Rin je u bijegu. Za petama su joj sve njezine žrtve i ubilačke zapovjedi boga Feniksa. Jedinu utjehu nalazi u opijumu i nadi da će se osvetiti carici koja je izdala Nikan i predala ga neprijateljima.

Rin će naći saveznika u Zmajskom vojskovođi, čiji je cilj osvojiti Nikan, poraziti caricu i stvoriti novu Republiku, i posvetiti se onome za što je stvorena – ratovanju.

Ali Carica je moćnija nego što se čini, a naum Zmajskog vojskovođe nije tako dobronamjeran kako se doima. Sa svakim novim otkrićem Rin sve više strahuje da će je ljubav prema Nikanu odvratiti od svih saveznika i približiti krvoločnom Feniksu.

Spremna je žrtvovati sve za svoju zemlju i krvavu osvetu.

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador