Freddie Mercury dobio prvi strip na hrvatskom jeziku

Published on 13 April 2024 at 13:07

Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice - Tres Dean & Camilla Zhang

Pretvarajući koncerte u kazališno iskustvo, Freddie Mercury zapamćen je kao jedan od najvećih svjetskih izvođača. Tijekom svoje karijere pjevača, tekstopisca i producenta, redefinirao je značenje pop kulture. Nekoliko desetljeća nakon njegove smrti, obožavatelji su i dalje strastveni za njegovom glazbom i životnim radom.

U jedinstvenom stripu prevedenom na hrvatski jezik „Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice“, koji se proteže na gotovo 130 stranica i devet poglavlja, čitatelji prolaze kroz život nezaboravnog frontmena grupe Queen.

Svako poglavlje daje intiman uvid u raznolike aspekte života neumornog umjetnika, od njegovog djetinjstva i formativnih godina, pa sve do statusa globalne rock zvijezde. Osim detalja o prvim nastupima, ljubavi prema Japanu i suradnje s Montserrat Caballé, strip obuhvaća i Freddijevo suočavanje s mračnim stranama slave.

Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang donosi pravu dubinu Freddiejevog karaktera i njegovo putovanje kroz život, pružajući uvid u razna iskustva na pozornici i izvan nje koja su mladog Farrokha Bulsara iz Zanzibara oblikovala u veličanstvenog umjetnika kakvog pamtimo danas.

Jedan od najupečatljivijih citata iz samog stripa, koji prenosi duh i odlučnost ovog nevjerojatnog umjetnika, jest: „Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda; bit ću legenda…“. Osim toga, Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i karizmu koja je privlačila ljude.

Bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku svojim energičnim nastupima. Tu su priču vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang.

Nakon stripova o Doorsima i bendovima Judas Priest i Mötley Crüe, naslov „Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice“ novo je strip-putovanje u izdanju prve hrvatske glazbene knjižare Rockmark te je od ovog tjedna dostupan i u prodaji. Svoj primjerak možete pronaći u Rockmarku, na njihovoj zagrebačkoj lokaciji Ul. Hrvatske bratske zajednice 4 (kod NSK) ili na webshopu Rockmark.hr.

 

ISBN: 9789538292385
Jezik: Hrvatski
Broj stranica: 128
Uvez: Meki
Vrsta djela: Strip
Cijena: 17,90 €

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.