Promocija zbirke priča „Ljuljačka“ Valentine Mavretić

Published on 9 June 2024 at 18:46

Naklada OceanMore poziva nas na promociju zbirke priča „Ljuljačka“ Valentine Mavretić

u četvrtak, 13. 6. 2024. u 19 u klubu Booksa, Martićeva 14d, Zagreb.

 

Na promociji sudjeluju:
Valentina Mavretić,
Gordana Farkaš-Sfeci,
Patricija Horvat
Ulomke čita: glumica Ivana Boban

Promocija se održava u sklopu manifestacije Booksa u parku i u vrijeme trajanja Sajma malih izdavača koji u parku ispred Bookse od 13. do 15. lipnja, svaki dan od 12 - 21, okuplja nezavisne izdavače.

Pridružimo se razgovoru s Valentinom Mavretić koja nam svojom prvom zbirkom priča otkriva veliko pripovjedačko umijeće.

 

Ljuljačka - Valentina Mavretić

 

O AUTRICI:

Valentina Mavretić rođena je u Rijeci 1993. godine. Pri Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu završava preddiplomski i diplomski studij Dramaturgije.

Dobitnica je poticaja za književno stvaralaštvo Ministarstva kulture za zbirku kratkih priča; raznih scenarističkih poticaja Hrvatskog audiovizualnog centra za filmske i TV projekte (“Uho”, “Mama je kriva za sve”, “Biti u rodu s Johnom Malkovichem”) i Nagrade „Marin Držić“ za dramski tekst “Kod Peregrinovih”. Članica je Saveza scenarista i pisaca izvedbenih djela. Živi u Zagrebu s obitelji. “Ljuljačka” je njezina prva zbirka kratkih priča.

O KNJIZI:

Kako na svijet gledaju i kako se u njemu snalaze milenijalci otkrivamo u ovoj zbirci priča Valentine Mavretić (1993.). U osobnim iskustvima i događajima iskreno i suptilno govori se o društvenom okruženju i današnjici, obiteljskim odnosima, oprezno se istražuje vrijeme prije devedesetih. Mavretićini likovi uvijek nešto poduzimaju, nastoje ići naprijed iako zadane okolnosti nisu za njih obećavajuće: Rikardo, jedan od sedmero braće i sestara, Latinoamerikanac, pobjegao je od papiga, a stigao k vranama.

U nekadašnjem vojnom stanu Gospodin Zamorac radi makete aviona. Zaposlenica reklamne agencije, uvjerena vegetarijanka, radi na kampanji za mesne prerađevine, a jedna brižljiva majka domišljato nastoji od lokalnih vlasti ishoditi popravak ljuljačke u kvartovskom parku. Koji je njezin sljedeći korak kad od nadležne službenice dobije odgovor: “Mogu Vam samo pouzdano reći kako su tu u pitanju mito i korupcija, a ne ljuljačke i tobogani.”

 

Broj stranica: 136
Uvez: meki uvez s klapnama
ISBN: 978-953-332-183-7
Urednica: Gordana Farkaš Sfeci
Cijena: 15 €

 

Add comment

Comments

There are no comments yet.