Poziv na promociju slikovnice "Agata Meteoropat(a)" autorice Marijane Križanović

Published on 10 June 2024 at 18:11

Mozaik knjiga nas poziva na promociju slikovnice „Agate Meteoropat(e)“ autorice Marijane Križanović i ilustratorice Lidije Kraljević.

Pridružimo se Agati u jedinstvenoj avanturi koja će zabaviti, poučiti i nadahnuti djecu da budu bolji ljudi, u petak, 14. 6. u 18 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića (Preradovićeva ul. 5) u Zagrebu.

 

Na promociji sudjeluju:
Marijana Križanović, autorica
Lidija Kraljević, ilustratorica
Andrija Škare, urednik
Danijela Miklec, profesorica hrvatskog jezika i book blogerica
Marko Hadjur, moderator

Agata Meteoropat(a) - Marijana Križanović

 

Slikovnica iz koje kroz zabavnu priču učimo o važnosti govorenja istine!

Naizgled genijalan izgovor ako se želi izvući iz školskih i ostalih obaveza – požaliti se na biometeorološke prilike – ipak se šarmantnoj lisici Agati neće pokazati kao plan bez mane!

U ovoj poticajnoj slikovnici koju je napisala Marijana Križanović, a ilustrirala Lidija Kraljević mali će se čitatelji upoznati s danima u tjednu, doznati po čemu se ponedjeljak razlikuje od srijede, ali i dobiti važnu životnu lekciju: sebičnost i neiskrenost nikad se ne isplate!

Uz to, radnja ove slikovnice odvija kroz sedam dana u tjednu pa mali čitatelji imaju priliku naučiti ponešto o danima, o njihovim nazivima, redoslijedu i specifičnostima svakoga dana.

Ova slikovnica koja obogaćuje, zabavlja i poučava, savršen je dodatak svakoj dječjoj kolekciji knjiga, a Agata Meteoropata postat će lik kojeg će vaši mališani zavoljeti i iz kojeg će učiti važne životne lekcije.

O autorici slikovnice Agata Meteoropat(a):

Marijana Križanović rođena je 1. studenoga 1977. godine. Profesorica je hrvatskog i engleskog jezika i književnosti te magistra bibliotekarstva. Lektorira knjige, stvara pjesme i priče te neprestano mašta. Objavljeno joj je petnaest knjiga za djecu.

Za slikovnicu „Moj tata“ dobila je nagradu „Ovca u kutiji“ za najbolju hrvatsku slikovnicu u 2023. godini, 1. mjesto prema ocjeni dječjeg žirija.

Članica je Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te Hrvatskog čitateljskog društva.Voli prirodu, fotografiju, glazbu, kazalište, knjige, strane jezike, putovanja i druženje s obitelji. Živi u Zagrebu sa suprugom i djecom.

 

Broj stranica: 50
ISBN: 9789531436663
Ilustrator: Lidija Kraljević
Uvez: tvrdi
Cijena: 13,90 €

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.

Create Your Own Website With Webador