Fantastična priča tremastičnog dvojca

Published on 25 June 2024 at 15:04

Lucija Stanojević (autorica) i Katarina Matković (ilustratorica): Čudnovata dama Trema

Čudnovata dama Trema“ slikovnica je za sve nas preplašene, prestrašene, nervozne, zbunjene, trtaroše i tremaroše. Duboko udahni i pročitaj Likinu priču. Možda je rješenje bliže nego što misliš. Ova priča u stihovima djecu uči načinima suzbijanja treme i prihvaćanju vlastitih strahova.

Fantastična priča tremastičnog dvojca osim o izazovima, govori i o prednostima treme. Da možda strah i nije tako strašan najbolje znaju autorica teksta Lucija Stanojević i ilustratorica Katarina Matković.

BILJEŠKA O AUTORU:

Lucija Stanojević rođena je u proljeće u Šibeniku, kraj mora. Otada je postala učiteljica violine, a usto i redovito nastupa. Od 2022. studira dramsku pedagogiju na Učiteljskoj akademiji u Zagrebu.

Voditeljica je i organizatorica brojnih radionica za djecu i mlade te surađuje s brojnim umjetničkim organizacijama, udrugama i odgojno-obrazovnim ustanovama.

Unatoč svojim ozbiljnim, odraslim aktivnostima, njezin je um dječje zaigran i pun šarenih ideja.

Katarina Matković također je rođena u Šibeniku. Magistrirala je na Studiju dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu.

Nakon toga radi kao grafički dizajner i ilustrator u agencijama, a 2018. godine otvara obrt za dizajn i ilustraciju Khei. 2021. pokreće brand za izradu dječjih tapeta, dekoracija i ilustriranih priča Chichu Michu.

Dosad je ilustrirala brojne slikovnice, a svijet koji je okružuje samo čeka da ga Katarina oboji.

RADNJA:

Posve neočekivano, nasred pozornice obasjane reflektorima, djevojčica Lika upozna nestašnu i nepredvidljivu Tremu. Likine ruke zadrhte, a koljena zaklecaju. Svjetla reflektora postaju zasljepljujuća, a publika se pretvara u jeziva čudovišta. Lika ne zna što joj je činiti! Da odustane, da se sprijatelji ili da se posvađa s Tremom? Na sto je muka! No, na um joj padne ideja, koja bi čak mogla i upaliti…  

 

Obavezno štivo za sve tremaroše.“ – Vedran Bratušek, urednik u Mozaiku knjiga

 

Članak pripremilaTonkica Palonkica
https://www.instagram.com/tonkicapalonkicacitalica/

Add comment

Comments

There are no comments yet.